Jahić okrenuo novi list: U inostranstvu je sve bolje i normalnije

Bivši reprezentativac BiH se skrasio u Belgiji

Jahić okrenuo novi list: U inostranstvu je sve bolje i normalnije

Francuska, Španija, Grčka, Kipar, Turska, Škotska, BiH - Belgija. Tako bi mogao ukratko da se opiše fudbalski put Sanela Jahića. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje se kroz karijeru okušao u brojnim renomiranim ligama, a u 36. godini života odlučio je da se okrene onim manjim izazovima.

Jedno vrijeme Jahić je bio skroz zaboravljen, činilo se da je nakon epizode u Željezničaru došao kraj njegovoj karijeri, međutim pomalo iznenada ovaj iskusni defanzivac je odlučio da pređe u klub po imenu Vigor Wuitens koji se takmiči u - trećoj ligi Belgije.

Kako je uopšte došlo do novog angažmana Jahić je otkrio u razgovoru za SportSport.ba.

"Bio sam praktično odlučio da prekinem karijeru, mislio sam da je došao moj kraj, ali sudbina je htjela drugačije. Presudio je poziv predsjednika kluba Mathosa Poulinakisa kojeg poznajem još iz vremena dok sam igrao u Grčkoj. O tom čovjeku znam mnogo stvari i siguran sam da će uspjeti napraviti lijepu priču u Belgiji", ispričao nam je Jahić.

Vigor Wuitens je, kaže nam Jahić, klub visokih ambicija. 

"Trenutno smo u trećoj ligi, primarni cilj nam je da izborimo opstanak, a onda će se jurišati na plasman u viši rang. Osim mene, došlo je još nekoliko kvalitetnih stranih igrača, pravi se zaista jedna lijepa priča i čast mi je što sam dio nje. Po onome što sam dosad vidio, klub je uređen, finansijski dobro stoji, a uz dobar stadion ima i četiri pomoćna terena. ", ističe Jahić.

Priznaje da je proteklih mjeseci imao ponuda.

"Zvali su me iz Grčke, imao sam i mogućnost da ostanem u BiH, no inostranstvo je inostranstvo. Sve je bolje i normalnije", podvukao je Jahić na kraju razgovora.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Jahić je sa novim klubom postigao dogovor do kraja sezone, no ukoliko obje strane budu zadovoljne, saradnja će se produžiti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi