Josip Brekalo kao da je jojo loptica! Ništa od Modrih, Fiorentina Hrvata šalje u veći klub od Dinama

Stvari se okreću iz sata u sat

Josip Brekalo kao da je jojo loptica! Ništa od Modrih, Fiorentina Hrvata šalje u veći klub od Dinama

Admin Čaušević

Josip Brekalo ujutro dolazi u Dinamo, popodne je u nekom drugom klubu. Hrvat je kao jojo loptica već danima pošto ga italijanski mediji konstantno seljakaju iz Fiorentine, a svako malo to bude u neki drugi klub. 

Dinamo, Bešiktaš, Salernitana, opet Dinamo, a od danas popodne i Roma. Došlo je do novog zaokreta i zaista je teško reći gdje će Brekalo nastaviti karijeru. 

U ponedjeljak ujutro s Apenina je na Maksimir stigao muštuluk pošto je italijanski list La Nazione objavio da hrvatski krlini fudbaler ipak seli u Dinamo.

Ipak, u popodnevnim satima stiže nova vijest koju su objavili specijalizovani portali koji prate Romu i Fiorentinu.

Naime, Viole su bacile oko na Andreu Belottija, napadača koji je višak na rimskom Olimpicu i vrlo rado bi Italijana vidjeli na Artemio Franchiju.

Oglasi

Za Belottijev igrački karton Fiornetina je Romi ponudila Brekala i Djorka Ikonea, pa ostaje da se vidi koga će izabrati Giallorossi. 

Roma je također zainteresovana za Cristiana Biraghija, ali je teško vjerovati da će Viole pustiti jednog od svojih važnijih igrača za Belottija. 

Ovo je svakako razočaravajuća vijest za navijače Dinama koji su pomislili da je njihov klub na savršen način odgovorio Hajduku na dovođenje Ivana Perišića.

Međutim, umjesto slavlja uslijedio je muk. Sve je to na neki način potvrdio i trener Modrih Sergej Jakirović. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Italijani me 'ubijaju', svaki dan izađe nova informacija, ali nema posebnih novosti po tom pitanju. Tražimo još jedno krilo, gledamo i posmatramo tržište, no nećemo dovoditi samo reda radi. Imamo dobru i motivisanu ekipu", poručio je trofejni trener.

Do kraja mercata na Apeninima ostalo je još sedam dana pa će sigurno i Brekalo nastojati da što prije riješi svoj status. Svakako je i krilnom fudbaleru u interesu da se saga oko njegovog transfera završi u najkraćem mogućem roku.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi