Jajala žele u Seriji B, ali on je već donio svoju odluku

Italijani špekulišu

Jajala žele u Seriji B, ali on je već donio svoju odluku

A. Čaušević

Upitno je da li će Mato Jajalo i drugi dio sezone igrati u Seriji A, bez obzira što se povremeni bh. reprezentativac vidi i dalje u dresu Udinesea. 

Jajalo je u Udinese stigao ljetos poslije odličnih igara u Palermu, brzo se nametnuo u novom timu te je većim dijelom jesenjeg dijela bio starter.

Početkom decembra je zaradio povredu, propustio je tri susreta, a na teren se vratio protiv Cagliarija, te sutrašnji duel s Lecceom dočekuje potpuno spreman.

"Želimo odigrati dobro protiv Leccea kako bi nogu godinu počeli najbolje. Očekkujem napetu utakmicu. Osjećam se dobro i spreman sam 100 %", rekao je Jajalo pred utakmicu s Lecceom.

U međuvremenu interes za iskusnog veznjaka počela je iskazivati Perugia, tim koji se takmiči u Seriji B i na proljeće će voditi veliku borbu za ulazak u Seriju A.

U Perugiji bi da Jajala dovedu ne šestomjesečnu posudbu, ali 31-godišnjak ne razmišlja o povratku u Seriju B jer bi to za njega bio korak nazad u karijeri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

On bi najradije da ostane u Udineseu i ravnopravno se bori za mjesto u timu zajedno sa Fofanom, Mandragorom i Walaceom.

"Konkurencija u veznom redu treba biti naša snaga. Trebamo dati svoj maksimum kako bi otežali posao trenreu prilikom izbora igrača", poručio je Jajalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi