Jajalo: Cilj je Serija A, dužni smo to ovom gradu

Vezan za Palermo

Jajalo: Cilj je Serija A, dužni smo to ovom gradu

E. Škorić

Iako je Palermo ispao iz lige, bh. reprezentativac Mato Jajalo ne namjerava napuštati Siciliju.

Bivši veznjak Sarajeva je ostao vjeran Palermu i nakon što se klub iz Serije A "preselio" u Seriju B. Povezivao se s nekoliko klubova, pisali su i o njegovom povratku u Njemačku, no zanemario je sve te glasine.

"Ispadanje iz lige ostavilo je traume. Igrali smo loše, mada smo bili jači od barem 10 drugih timova. Promjena trenera nam je sada pomogla. Otišli smo na odmore s određenom brigom, no sada smo nasmijani i sretni. Cilj nam je Serija A. Dužni smo to ovom gradu", kazao je Jajalo za medije u Italiji.

"Nije istina da sam tražio da odem. Pričalo se o Udineseu, povratku u Njemačku, ali svako ko me poznaje, zna da ne bih otišao. Mogao bih ovdje i karijeru završiti. Lako je Palermo zavoljeti, ovaj grad ima posebnu dušu", dodao je Jajalo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bh. reprezentativac je u Palermu odigrao 70 utakmica i postigao je dva gola od dolaska iz Rijeke, a u prošlosti je igrao za Slaven Belupo, Sienu i Koeln. Član FK Sarajvo bio je 2014. godine kao posuđen igrač.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi