Jajalo ima novi klub, danas na ljekarskim pregledima

Bh. fudbaler se vraća u Seriju A

Jajalo ima novi klub, danas na ljekarskim pregledima

Mato Jajalo završio je i definitivno svoju epizodu u Palermu.

Sa sicilijanskom klubom Jajalo u protekloj sezoni nije uspio da se domogne Serije A, a kako mu je pritom istekao ugovor, odlučio je da nakon tri i pol godine spakuje kofere i promijeni sredinu.

Opcija za transfer je bilo prilično mnogo, javljali su se Lecce, zatim klubovi iz Francuske i još nekih zemalja, ali izbor je na kraju, čini se, pao na Udinese čija je želja još od 2017. godine.

Mediji u Italiji prenose da je na relaciji "Jajalo - Udinese" praktički sve dogovoreno i da će nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine već danas obaviti ljekarske preglede i potom kompletirati transfer u redove ovog prvoligaša.

Jajalov šef u Udineseu će biti hrvatski stručnjak Igor Tudor.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije nego što je došao u Palermo, Jajalo je, podsjetimo, igrao za Rijeku, Sarajevo, Koln, Sienu i Slaven Belupo. Za "A" reprezentaciju BiH je odigrao sedam utakmica u eri selektora Mehmeda Baždarevića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi