Odala ga i supruga: Serija A od naredne sezone bogatija za još jednog bh. igrača

Mato Jajalo ide u Udinese

Odala ga i supruga: Serija A od naredne sezone bogatija za još jednog bh. igrača

E. Škorić

Bivši reprezentativac BiH Mato Jajalo ovog ljeta će promijeniti sredinu.

Jajalo je već četiri godine u Palermu, ali klub proživljava teške trenutke i zato je bilo za očekivati da bi nekadašnji igrač Sarajeva mogao da napusti Siciliju.

Iako je Palermo na kraju uspio da se izvuče i spasi ispadanja u treću ligu, Jajalo će, čini se, svejedno promijeniti klub. I ukoliko se desi najavljeni transfer, imat će priliku da zaigr u Seriji A.

Sportitalia navodi da će Jajalo do kraja juna, kada mu istekne ugovor s Palermom, potpisati za Udinese.

Nekadašnji igrač Rijeke i Sarajeva je tokom prošle sezone odigrao 33 meča u Seriji B i postigoa je tri gola.

Njegova supruga Ivana najavila je prije nekoliko dana odlazak sa Sicilije, pošto je na Instagramu objavila fotografiju uz opis: "Grazie amici".

Očigledno da će Udine biti novi grad za Jajala i suprugu, a vidjet ćemo koliko će se to na kraju ispostaviti i kao dobar potez.

Bivši reprezentativac BiH  u Seriji A će imati priliku vjerovatno da igra protiv Edina Džeke (Roma ili Inter), Senada Lulića (Lazio), Miralema Pjanića (Juventus), Radeta Krunića (Empoli), Ervina Zukanovića (Genoa)...

Potražite više informacija na temu Serie A:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi