Jajalo: San je da ponovo nosim dres Bosne i Hercegovine!

Igrao u eri Mehmeda Baždarevića

Jajalo: San je da ponovo nosim dres Bosne i Hercegovine!

A. Čaušević

Bosnu i Hercegovinu u septembru očekuje nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a još nije poznato kada će Robert Prosinečki saopštiti spisak za mečeve protiv Lihtenštajna i Armenije. 

Među igračima koji se nadaju da bi se mogli ponovo naći u grupi igrača na koje Prosinečki računa se nalazi i Mato Jajalo, veznjak koji je za bh. nacionalni tim debitovao u eri Mehmeda Baždarevića. 

Jajalo je ovog ljeta promijenio sredinu. Nakon izbacivanja Palerma u najniži rang italijanskog fudbala ovaj 31-godišnjak je potpisao za Udinese. 

Iskusni veznjak se nada će mu relazak u klub sa sjevera Italije donijeti nove pozive za okupljanje reprezentacije BiH. U razgovoru za Gazzettu dello Sport je kazao kako mu je san ponovo obući dres Zmajeva. 

"Normalno da želim biti dobar u Udineseu, ali vratiti se u reprezentaciju Bosne i Hercegovine bi bilo prelijepo, to mi je san" rekao je Jajalo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Jajalo je u dresu bh. reprezentacije upisao sedam nastupa, debitovao je u oktobru 2016. protiv Belgije, a protiv iste selekcije je odigrao i posljednji duel za Zmajeve, bilo je to u oktobru 2017. godine.

Top Komentari

zenickidokost1
i nama je da ne igraš
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi