Još jedan igrač sa ex-Yu prostora "etiketirao" Balkance: Rozi karmin i poruka kao opomena...

Poslao je lošu sliku

Još jedan igrač sa ex-Yu prostora "etiketirao" Balkance: Rozi karmin i poruka kao opomena...

Admin Čaušević

O Balkancima u zapadnom svijetu i ne vlada baš savršeno mišljenje, prvenstveno što vrlo često znaju prekršiti zakon i zbog toga se naći na udaru kritika javnosti. To je u petak bio i slučaj sa jednim fudbalerom sa prostora bivše Jugoslavije.

Slovencu Jaki Bijolu nije trebalo dugo da se afirmiše u Serie A: ljetos je stigao u Udinese iz moskovskog CSKA za nešto više od 4 miliona eura, a 23-godišnji defanzivac slovenske reprezentacije u posljednjih osam ligaških mečeva je bio starter.

Dan učio putovanja u Napulj gdje Udinese gostuje Našoliju za Slovenca je bio sve osim miran zbog njegovog divljeg i bahatog poteza sa skupocjenim Porscheom.

Oko 15 sati u historijskom dijelu grada i pješačkoj zoni parkirao se luksuzni aumotobil te je privukao pažnju mnogih prolaznika. Većina je odmah pomislila da se radi o nekoj VIP osobi koja ne mari za zabrane parkiranja.

Neko je samo nešto prokomentarisao ili pozvao policiju, dok je neko krenuo direktno u akciju kako bi očitao lekciju onom koji je ostavio automobil tamo gdje to nije dozvoljeno.

Jedna od prolaznica je bila toliko dirketna da je na automobilu ostavila poruku ispisanu karminom i to na engleskom jeziku. "Ovdje nema parkiranja", napisano je na nekoliko dijelova skupocjenog Porschea.

Oglasi

Nedugo zatim stigli je i policija koja je igraču Udinesea izrekla kaznu od 100 eura zbog zabranjenog parkiranja te će sigurno bez problema platiti ovu kaznu.

Ipak, iznenađenje je uslijedilo kasnije pošto su iz Udinesea najavili tužbu protiv nepoznatih osoba zato što su ispisali automobil njihovog fudbalera.

  
Iako je napravio prekršaj Udinese je stao u odbranu svog igrača

"Povodom epizode našeg fudbalera Jake Bijola, čiji je automobil danas poslijepodne izmazan, Udinese najavljuje da će biti podignuta tužba protiv odgovornih za ovaj čin", saopšteno je iz Udinesea.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bijol čija se vrijednost procjenjuje na 10 miliona eura je naredni veliki plan Udinesea koji je poznat po afirmaciji igrača koje zatim proda za ogroman novac bogatijim i moćnijim klubovima.

Standardni reprezentativac Slovenije koje igra u odbrani je do sada postigao dva gola u Seriji A te polako, ali sigurno dolazi na radar najvećih klubova na Apeninima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi