Bira između Hrvatske i BiH, a nakon ove golčine Dalić i Kodro će odmah krenuti u akciju

Debi iz snova za Ajax

Bira između Hrvatske i BiH, a nakon ove golčine Dalić i Kodro će odmah krenuti u akciju

Edmir Škorić

Ajax je večeras ugostio Heracles u prvom kolu nizozemske Eredivizije, a nakon 45 minuta rezultat je 1:1.

Amsterdamski velikan je faovrit u ovom duelu, ali nije najbolje počeo utakmicu, budući da su gosti poveli preko Engelsa u 45. minuti.

I kada se činilo da će gosti na odmor sa prednošću od jednog gola, uslijedio je gol za sva vremena u režiji novog igrača Ajaxa.

Naime, 24-godišnji Hrvat Jakov Medić opalio je sa oko 35 metara i pogodio same rašlje nemoćnog golmana Heraclesa.

Nakon ovog gola, svi su se hvatali za glavu, pa i bh. reprezentativac Benjamin Tahirović koji je večeras starter u veznom redu Kopljanika.

Oglasi

Dvadesetčetverogodišnji Medić, koji igra na poziciji štopera, je u Ajax stigao iz njemačkog St. Paulija gdje je slovio za jednog od najboljih defanzivaca njemačke druge lige.

Medić je s Ajaxom potpisao ugovor do ljeta 2028. godine, a s obzirom da mu je otac iz Čapljine, ima pravo nastupa za Zmajeve.

Rođeni Zagrepčanin još nije debitovao za Hrvatsku, te je prošle godine najavio da bi mogao prihvatiti poziv naše reprezentacije.

"Zvali su me iz BiH. Veoma su zainteresovani jer mogu igrati za BiH. Nije lako. Hrvatsko sam dijete, rođen u Hrvatskoj i srce mi je hrvatsko. Vuče me i dole jer mi je tata iz Hercegovine i dole sam kao mali uvijek bio. Još moram razmisliti oko toga. Uvijek postoji šansa", rekao je Medić prošle godine.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nije poznato za koga će Medić igrati u budućnosti, ali je u prvom nastupu za Ajax pokazao da će biti veliko pojačanje i definitivno je postigao jedan od najljepših golova u sezoni iako je ista tek počela.

Top Komentari

King_Kenny
...garant ce nas izabrati,ima zarku zelju da gubi od Luksemburga,Lihtenstajna i slicnih velikana...
4 0
Kakaks
Samo BIH !
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti