Novi reprezentativac BiH stiže iz Cvajte?

Navodno je već bilo kontakta

Novi reprezentativac BiH stiže iz Cvajte?

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina polako, ali sigurno pravi smjenu generacija u svim dijelovima tima. 

U proteklom periodu nekoliko novih fudbalera je obuklo dres Zmajeva koji su polako, ali sigurno postali standardni članovi našeg nacionalnog tima.

Za reprezentaciju BiH bi u budućnosti mogao zaigrati i Jakov Medić, stameni štoper koji nastupa za St. Pauli u drugoj Bundesligi.

Medić je visok 193 centimetra, standardan je u posljednjoj liniji njemačkog drugoligaša, a do sada je uspio upisati i dvije asistencije. U DFB Pokalu je bio i strijelac.

Ovaj 23-godišnjak je rođen u Zagrebu, a pojedini hrvatski mediji, tačnije Sportske novosti, pišu da su ga iz Bosne i Hercegovine već zvali da nastupa za našu reprezentaciju.

Medić vuče korijene iz Bosne i Hercegovine zbog čega ne bi bilo problema oko dobijanja potrebne dokumentacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U Hrvatskoj je igrao za nekoliko niželigaša, a u Njemačku odlazi 2019. godine kada potpisuje za drugi tim Nuernberga. Prije St. Paulija gdje je stigao u ljetnom prijelaznom roku još je igrao za Wehen.

Inače, za St. Pauli koji je prvoplasirana ekipa popularne Cvajte već nastupa jedan bh. reprezentativac. U pitanju je golman Nikola Vasilj.

Top Komentari

Hordas_Aristotel
Trebao bi nam visok i kvalitetan štoper, svakako imamo problema s odbranom
10 0
Hasni
Ajdi vidicemo koliko su brzi ovi iz saveza
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije