Sjećate li se poljske senzacije sa EP 2016? Malo je reći da nije iskoristio potencijal

Mnogo se više očekivalo od Kapustke...

Sjećate li se poljske senzacije sa EP 2016? Malo je reći da nije iskoristio potencijal

Mnogima koji su pratili Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine je negdje u malom mozgu ostalo upamćeno ime Bartosza Kapustke.

Ako ga se ipak ne sjećate, to je onaj mladi Poljak koji je briljirao na ovom turniru igrajući na lijevom krilu. Tada je imao 19 godina, nastupao za Cracoviju i bio daleko "najnepoznatije" ime u prvoj postavi Poljaka koju su činile zvijezde poput Lewandowskog, Milika, Błaszczykowskog...

Čim je prvenstvo završilo, Kapustka je za pet miliona eura napravio ogroman korak naprijed i iz skromne Cracovije prešao u Leicester, koji se tada još trijeznio od senzacionalnog šampionskog slavlja. Taj transfer je srušio sve rekorde Cracovije, koja nikada prije Kaputske nije prodala nikog ni za približno toliki iznos.

Otprilike je tu i stao uspon ovog Poljaka, koji nije ni prvi ni posljednji kojeg je progutao veliki klub. Nakon godinu dana provedenih igrajući za rezervni tim, otišao je na posudbu u Freiburg za koji je nastupio na samo sedam utakmica u Bundesligi.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Posudba je istekla i vratio se u Leicester, gdje i dalje nisu računali na njega pa su ga odlučili proslijediti novom klubu. Ovoga puta je otišao u belgijski Leuven, osrednji belgijski klub koji je inače Leicesterova filijala.

Bartosz Kapustka je i dalje veoma mlad, tek mu je 21 godina i imat će on još mnogo šansi da ipak ostvari sve ono što se od njega očekivalo. Ali, za sada se njegov fudbalski put ne razvija nimalo u skladu s tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti