Živi život, brigu na veselje: Prije deset godina učitelj ga je ponizio pred svima, sada ima sve

Uspješan fudbalere, žena iz snova, milioni na računu...

Živi život, brigu na veselje: Prije deset godina učitelj ga je ponizio pred svima, sada ima sve

A. Čaušević

Ponekad jedna rečenica zna ostati trajno urezana u sjećanje, ali i probuditi inat te dati motivaciju za uspjeh. Iako prosvjetne osobe treba da svojim učenicima daju pozitivne savjete, nekad im i onih koji ih pokušavaju obeshrabriti. 

Na današnji dan prije deset godina učitelj je probudio inat u svom učeniku. Jednom rečenicom ga je pokušao poniziti i obeshrabriti. Dobio je odgovor zbog kojeg je današnja zvijezda Premiershipa ponosna.

"Danas mi je učitelj rekao da samo jedan od milion uspiju kao fudbaleri. Odgovorio sam mu da sam ja taj", objavio je James Maddison 28. januara 2013. godine.

U međuvremenu ne da je Maddison postao profesionalni fudbaler, već je izrastao u reprezentativca Engleske i istinsku zvijezdu Premiershipa.

Ovaj 26-godišnjak trenutno nastupa za Leicester City te živi život kao u snovima. Pored sebe ima prekrasnu suprugu i milione na računu. Definitivno se može reći da je uspio u životu.

Oglasi

Član Lisica je od 2018. godine kada je plaćen ogromnih 25 miliona eura. Karijeru je počeo u Coventryju, a još je igrao na Norwich i škotski Aberdeen.

Bio je i na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali je imao nesreću da se povrijedi pa nije dobio ni minut, baš kao što ga nije sreća pazila pred Evropsko prvenstvo kada je izaostao poziv.

I dok sa reprezentacijom i nema toliko sreće, klupskom karijerom može biti zadovoljan. Postao je prava zvijezda Premiershipa, do sada je sa Leicester Cityjem osvojio FA Cup i sprema se za veliki transfer.

Ove sezone je bio zaista fantastičan. Zabio je sedam golova i ostavio četiri asistencije, a onda je stigla povreda koljena zbog koje pauzira već neko vrijeme.

Ulazi u najbolje igračke godine, a generalni dojam je da je spreman za veći klub od Leicester Cityja i očekuje se da uskoro ostvari transfer.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Već dugi niz godina je u vezi sa atraktivnom Kennedy Alexom, zajedno imaju sina Lea Cruza koji je rođen u augustu 2021. godine.

Do sata je stegao ogromno bogatstvo. Procjenuje se da je "težak" 20-ak miliona eura. Jednostavno dane provodi parom "živi život, brigu na veselje."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi