Poseban dan za Jamesa Milnera i engleski fudbal
FOTO: EPA

Izuzetno dostignuće

Poseban dan za Jamesa Milnera i engleski fudbal

H. Zilić

U trijumfu Liverpool protiv Brentforda u 22. kolu Prmiershipa rezultatom 3:0 priliku za igru u 78. minuti dobio je i iskusni James Milner.

Milner ja u igru ušao umjesto Roberta Firmina i tako ispisao još jedan rekord engleskog fudbala.

Naime, Milner je ušao u krug fudbalera čija karijera na Ostrvu traje tačno 20 godina, ali prvi fudbaler koji je karijeru počeo kao maloljetan, a dogurao do dvije decenije profesionalnog fudbala.

Milner je u Premiershipu debitovao u dresu Leeds Uniteda 2002. godine kao 16-godišnjak, a danas kada je ušao na teren imao je 36 godina i 12 dana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pored Leedsa i Liverpoola igrao je još za Newcastle, Aston Villu, Manchester City, a sa Redsima ima ugovor do juna ove godine.

Za reprezentaciju Engleske odigrao je 61 utakmicu i postigao jedan pogodak, a interesantno da je bio član i svih omladinskih selekcija Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi