Klopp u svlačionici htio da pretuče igrača: "Vidjelo mu se u očima da će ići do kraja!"

Ko se povukao?

Klopp u svlačionici htio da pretuče igrača: "Vidjelo mu se u očima da će ići do kraja!"

A. Čaušević

Juergen Klopp je jedan od najboljih, ali i najkarizmatičnijih stručnjaka današnjice koji nastoji da s igračima ima dobar te autoritativan odnos. 

Ragnar Klavan, bivši igrač Liverpoola, ispričao je nekoliko zanimljivih detalja iz perioda dok je nosio dres Redsa. Jedna anegdota govori i o u tuči koja je umalo izbila u svlačionici.

Bilo je to 2017. godine kada je Klopp bio spreman da krene na šake sa sadašnjim zamjenikom kapitena Jamesom Milnerom i to nakon remija protiv Sunderlanda (2:2).

Navodno je njemački trener u tom periodu bio pod ogromnim pritiskom, pa je nakon remija, poslije žestoke rasprave sa Milenom uletio u svlačionicu.

Imali su različita mišljenja i umalo su počeli da se tuku, na kraju je Milner bio taj koji je napravio korak nazad i nije došlo do obračuna.

"Klopp je u tim trenucima počeo da osjeća pritisak. Bilo je to početkom januara. Mislim da smo igrali protiv Sunderlanda. Klopp i Milner su umalo počeli tuču. Žestoko su raspravljali, a na kraju je Milner napravio korak nazada", ispričao je Klavan.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Međutim, vidjeli smo u trenerovim očima da je bio spreman da ide do kraja, čak i da se potuče kako bi dokazao da je u pravu. Bio je pod velikim pritiskom."

Klopp i Milner su nakon toga zajedno s Redsima bili prvaci Evrope i Engleske, dok Klavan danas nastupa za estonsku ekipu Paide Linnameeskond.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi