Prvi dan u Kataru ušao go pod tuš u svlačionicu, a onda je shvatio u kakvu zemlju je došao

James što prije htio da pobjegne iz Katara

Prvi dan u Kataru ušao go pod tuš u svlačionicu, a onda je shvatio u kakvu zemlju je došao

Endin Čaušević

James Rodriguez jedan je od fudbalera kojem se predviđala velika karijera, ali on svoj puni potencijal nikada nije ostvario. Donosio je nelogične odluke, a među njima je i odlazak u Katar kada je potpisao za Al Rayyan. No, već na prvom tuširanju u svlačionici shvatio je gdje je došao.

James se svijetu predstavio na Mundijalu 2014. godine u Brazilu kada je briljirao u dresu reprezentacije Kolumbije, a nakon toga ostvario je transfer karijere jer je za 75 miliona eura iz Monaca prešao u Real Madridu.

Kolumbijac se u kraljevskom klubu zadržao pet godina, ali dvije sezone proveo je na posudbi u Bayernu. U Realu je osvojio skoro sve što je mogao, no daleko od toga da je opravdao očekivanja.

Nakon toga iznenadio je sve odlaskom u Everton gdje je imao solidnu sezonu, no u septembru 2021. godine ponovo je šokirao. James napušta Everton i odlazi u Katar gdje je potpisao za Al Rayyan, ali i to se ispostavilo da je loša odluka.

U Al Rayyanu je bio godinu dana i jedva čekao da ode. To se desilo prije godinu dana jer je otišao u Olympiacos gdje je bio šest mjeseci i doživio noćnu moru, te se na kraju ljetos skrasio u brazilskom Sao Paulu.

Oglasi

Ovaj 32-godišnji veznjak je govorio o svojoj karijeri s posebnim osvrtom na Katar gdje je doživio "šamar" kada je shvatio gdje je došao, te koliko se sve razlikuje od načina života u Evropi.

Priznao je da je odlazak u Katar za njega bio promašaj, a jedan detalj mu je ostao urezan u sjećanje. Sve se dešavalo u svlačionici na prvom tuširanju kada su saigrači bili šokirani s onim što je napravio.

"Znate da su svi fudbaleri goli kada se tuširaju, ali kada sam to uradio u Kataru prvi put saigrač mi je prišao i rekao 'Ne možeš to da radiš'. Prepao sam se jer mi nije bilo jasno šta se dešava. Kada bismo zajedno jeli svi oni bi hranu uzimali rukama, nisu koristili nikakav pribor. Kada sam zatražio viljušku ili kašiku nisu mi dali i govorili su da tako svi moraju da jedu", priča James i dodaje.

"Nisam to mogao da prihvatim. Bilo mi je nevjerovatno koliko je ta kultura i način života drugačiji od većine svijeta. Ne znam što nisam mogao go pod tuš, ali eto...".

James se već nakon nekoliko sedmica kajao zbog onoga što je uradio, ali na te stvari nije mislio zbog činjenice što je dobio ogroman novac za taj potpis. No, kasnije mu je bilo žao što je to uradio i jedva je čekao da ode iz Katara.

Na kraju je poslije godinu dana dobio raskid ugovora, te je otišao u Olympiacos gdje je situacija bila još gora. Trenutno je u Sao Paulu i kaže da ponovo uživa u fudbalu, a to pokazuje ponekad i na terenu.

Top Komentari

Realno01
Čuj nisu ti dali kašiku i rekli ne može,koga ti lažeš jado jadni propali,eto niko nikad nije putovao po tim zemljama da vidi šta se može a šta ne.fuj
1 0
plemic
jarane, tuširaj se u kabanici,
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi