Florentino Perez je veliki transfer završio jednim pozivom i jednim pitanjem: "Smatraj to gotovim"
Foto - EPA

James otkriva detalje

Florentino Perez je veliki transfer završio jednim pozivom i jednim pitanjem: "Smatraj to gotovim"

Midhat Šljivak

James Rodriguez je u ljeto 2014. godine potpisao za Real Madrid. Stigao je iz Monaca za 75 miliona eura, a sada je u razgovoru za kolumbijske medije otkrio kako ga je Florentino Perez nagovorio da dođe u Madrid.

James Rodriguez je blistao na Svjetskom prvenstvu 2014. godine. U tom periodu Kolumbijac je bio jedan od najboljih igrača svijeta i Real Madrid je odlučio izdvojiti 75 miliona eura kako bi ga doveo u svoje redove.

Kraljevi su imali ogromnu konkurenciju u borbi za njegov potpis. James otkriva da su Manchester City i PSG nudili više novca, no da je poziv Florentina Pereza bio taj koji je odlučio. Postavio mu je samo jedno pitanje i sve je bilo gotovo

"PSG i City su me tražili i došli su s mnogo jačim ponudama od Real Madrida, ali ja sam želio slavu ispred novca. Želio sam Real Madrid jer ne postoji takav tim", rekao je James i zatim otkriva kako ga je Florentino Perez nagovorio da dođe.

James Rodriguez i Florentino Perez na potpisu za ugovora (Foto: EPA)

"Florentino Perez me nazvao i rekao mi je: 'Želiš li slavu ili novac?' Odgovorio sam mu da želim slavu. Kratko mi je rekao: 'Smatraj da je završeno'", riječi su Jamesa Rodrigueza.

Oglasi

On je u dresu kraljevskog kluba odigrao ukupno 125 utakmica i ostvario je učinak od 37 golova i 42 asistencije.

Jamesa je 'uništio' Zinedine Zidane

James Rodriguez je imao odličan početak u Real Madridu. U prvoj sezoni je pod vodstvom Carla Ancelottija igrao odlično i imao je učinak od 17 golova i 18 asistencija.

Međutim, dolazak Zinedinea Zidanea u januaru 2016. godine promijenio je sve. James se potpuno izgubio i ubrzo je zagrijao klupu. Niko se nije bunio jer su trofeji stizali kao na traci.

Potom je uslijedilo lutanje od kluba do kluba. Išao je na posudbu u Bayern, neuspješan je bio povratak u Real, pa je ubrzo krenuo dalje u nove izazove.

Pokušavao je spasiti karijeru u Evertonu, katarskom Al-Rayyanu i Olympiacosu. Nigdje se nije zadržao dugo, da bi se u julu odlučio na potpis za brazilskog velikana Sao Paulo.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za brazilski klub 32-godišnjak je odigrao 14 susreta, jednom se upisao u strijelce i upisao je tri asistencije.

Tokom karijere je osvojio brojne trofeje. Ima dvije Lige prvaka, prvenstva Španije, Portugala, Njemačke i Argentine, te još mnoge druge nagrade.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi