Stavio novac na prvo mjesto, a sada u očaju nazvao svog agenta i rekao mu samo jednu stvar

James želi da se vrati na najveći nivo

Stavio novac na prvo mjesto, a sada u očaju nazvao svog agenta i rekao mu samo jednu stvar

E. Čaušević

Kolumbijski fudbaler James Rodriguez ljetos je sve iznenadio odlukom da napusti Everton i karijeru nastavi u Kataru.

James je u Everton stigao kao veliko pojačanje iz Real Madrida na ljeto 2020. godine i na Goodisonu je imao poprilično dobru sezonu.

No, sve se promijenilo dolaskom Rafaela Beniteza na klupu ovog kluba koji je poručio Jamesu da ne računa na njega. Kolumbijac je odlučio da napusti klub, ali je iznenadio sve odlaskom u Katar.

James je potpisao za Al-Rayyan koji mu je ponudio znatno više novca nego svi ostali klubovi iz Evrope koji su imali želju da ga dovedu.

Međutim, odlazak u Katar bio je ogromna greška. Jamesu ne ide ni približno kako je zamišljao, te je jasno da to nije nivo na kojem želi da igra u budućnosti.

Zbog toga je od svog agenta Jorgea Mendesa zatražio da ovog ljeta na sve načine pokuša da raskine ugovor s katarskim klubom jer James želi da se vrati u Evropu na kraju sezone.

Svjestan je da je napravio ogromnu grešku odlaskom u Katar, a to najbolje dokazuje činjenica da je svom agentu poručio da je spreman na veliko smanjenje plate samo da se vrati u Evropu.

Navodno, nekoliko klubova iz Španije i Italije su pokazali interes za Kolumbijca, ali još uvijek nije bilo konkretnih ponuda jer se čeka da James riješi svoj status u Al-Rayyanu.

James je u dosadašnjem dijelu sezone za katarski klub odigrao 14 mečeva, te je zabio pet golova i upisao sedam asistencija. Ipak, ovaj 30-godišnjak je shvatio da nije sve u novcu, te želi još nekoliko sezona da igra na vrhunskom nivou.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi