Treslo bi se Sredozemlje: Čuveni klub, fanatični navijači, Liga prvaka te James i Suarez u tandemu

Zvučni transferi u najavi

Treslo bi se Sredozemlje: Čuveni klub, fanatični navijači, Liga prvaka te James i Suarez u tandemu

A. Čaušević

Ljeto se bliži pa tako i špekulacije o zvučnim transferima. 

Koliko god to nestvarno zvučalo Luis Suarez i James Rodriguez bi u novoj sezoni mogli biti saigrači i to u klubu koji traži povratak na veliku scenu.

Na putu da izbori plasman u Ligu prvaka nakon četiri godine pauze je slavni turski klub Fenerbache koji je 2008. godine igrao i četvrtfinale elitnog takmičenja.

Turski velikan je trenutno drugi u Superligi iza Trabzonspora te ukoliko zadrži tu poziciju zahvaljujući suspenziji ruskih klubova imat će olakšan put da se plasira u grupnu fazu Lige prvaka.

Posljednjih dana pojavila se informacija da Žuti kanarinci u svoje redove žele dovesti Jamesa Rodrigueza i Luisa Suareza. Teško izvodivo, ali ne i nemoguće.

Rodriguez je daleko od svog vrhunca. Trenutno se vodi kao član katarskog Al-Rayyana, ali je odbio da igra u nekoliko posljednjih mečeva jer želi nazad u Evropu.

Suarezu u Atletico Madridu ističe ugovor i bit će slobodan u izboru svoje nove sredine. Upravo tu šansu vidi velikan s Bosfora.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Do sada je viđen mali milion primjera da nekada vrhunski igrači kada uđu u sumrak karijere odu u Tursku te zarade odličan novac zbog toga i ne treba isključiti dolaske Kolumbijca i Urugvajca.

Vruća latinoamerička krv i fanatični navijači Fenerbachea čine se kao idealna kombinacija za spektal na stadionu Sukru Saracoglu. Da li će san postati java, saznat ćemo tokom ljetnog perioda.

Top Komentari

prvenac
Aiiii Durmiš!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi