Šok za selektora Kolumbije kada je James stigao na okupljanje i uradio testiranje

Ne igra protiv Perua jer trenira odvojeno od ekipe

Šok za selektora Kolumbije kada je James stigao na okupljanje i uradio testiranje

E. Čaušević

Reprezentativci Kolumbije okupili su se prije nekoliko dana pred nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Kolumbijce očekuje početkom juna utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Perua, a potom će ova selekcija igrati na Copa Americi koja se ovog ljeta igra u Argentini.

Jasno je da se od reprezentacije Kolumbije uvijek mnogo očekuje, ali ovaj put će protiv Perua biti bez svog najboljeg igrača Jamesa Rodrigueza i to zbog bizarnog razloga.

Naime, iz reprezentacije Kolumbije potvrdili su sinoć da James neće biti u konkurenciji za meč protiv Perua koji se igra 4. juna u Medellinu, ali da bi trebao igrati na Copa Americi.

James je napustio kamp reprezentacije jer su testovi pokazali da trenutno nije u najboljoj fizičkoj formi. On je imao odličan prvi dio sezone u Evertonu, ali u prethodnim mjesecima nije se baš naigrao.

Nakon što je stigao na okupljanje na testovima se pokazalo da nije u najboljoj fizičkoj formi i odlučeno je da neće igrati utakmicu protiv Perua.

Međutim, kako pišu kolumbijski mediji plan je da James radi odvojeno od ekipe i glavni cilj je da se što bolje fizički pripremi za Copa Americu.

James će se tako pridružiti ostatku ekipe nakon utakmice protiv Perua i u stručnom štabu se nadaju da će biti spreman za igru. Selektor Reinaldo Rueda bio je razočaran njegovom fizičkom formom i on je bio taj koji ga nije htio staviti u konkurenciju za meč protiv Perua.

Ovaj 29-godišnji veznjak u minuloj sezoni u dresu Evertona odigrao je 26 mečeva u svim takmičenjima, te je postigao šest golova i dodao još devet asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti