James Rodriguez na ljekarskim pregledima u Engleskoj
Foto - EPA

Potpisat će za Everton

James Rodriguez na ljekarskim pregledima u Engleskoj

M. Šljivak

James Rodriguez napušta Real Madrid i karijeru će nastaviti u redovima Evertona.

Tim sa Goodison Parka postigao je dogovor sa Realom o transferu kolumbijskog fudbalera i on će već danas biti na ljekarskim pregledima u Liverpoolu.

James će, ako sve prođe kako treba, potpisati trogodišnji ugovor sa Evertonom uz opciju produžetka saradnje za još jednu sezonu i tako će konačno napustiti Kraljeve iz Madrida sa kojima je od 2014. godine bio pod ugovorom.

Danas bi posao trebao biti ozvaničen i ovo će sasvim sigurno biti novi izazov u karijeri 29-godišnjeg Kolumbijca, dok bi Real u ovom transferu trebao inkasirati između 25 i 30 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

James je dvije godine igrao i kao posuđen igrač u Bayernu, a za Real je u četiri godine, koliko je nastupao u njihovom dresu zabio 37 golova u 125 nastupa.

Pored Kolumbijca, danas bi ljekarske preglede u Evertonu trebao obaviti i brazilski veznjak Allan, koji dolazi iz Napolija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi