Ovo je otac jednog od najpoznatijih fudbalera: Slavni sin zgrče milione i ne želi da čuje za njega

Teška životna sudbina

Ovo je otac jednog od najpoznatijih fudbalera: Slavni sin zgrče milione i ne želi da čuje za njega

Admin Čaušević

Rijetki su fudbaleri na svijetu koji ne nose očevo prezime na dresu. To je na početku karijere bio slučaj sa Zlatanom Ibrahimovićem koji je poslije toga našao zajednički jezik sa ocem Šefikomo, dok je među poznatijim primjerima i Virgil Van Dijk. Među njima je i fudbaler koji se smatra najvećom propalicom modernog fudbala. 

James Rodriguez je prije desetak godina slovio za legitimnog kandidata da osvoji Zlatnu loptu. Pogotovo nakon briljantnog Svjetskog prvenstva u Brazilu, tada je prešao i u Real Madrid za 70 miliona eura.

Međutim, kolumbijski veznjak nikad nije uspio zasijati u dresu Kraljeva, te je postepeno počeo da propada, posebno nakon pojave koronavirusa. 

U to vrijeme se predao čarima alkohola i cigareta, dok mu je klupska karijera išla silaznom putanjom. Čak ga je i Everton otjerao u Al-Rayyan, međutim u Kataru se nije snašao.

Rodriguez cijelu karijeru igra sa imenom na dresu

Pokušao je u Olympicosu, ali se u grčkom velikanu samo obrukao te je dobio otkaz u sred sezone. 

Kolumbijac je poznat i po tome da je veliki ženskaroš, promijenio je veliki broj djevojaka, a imao je i teško djetinjstvo pošto nije odrastao sa svojim biološkim ocem.

Oglasi

Naime, zbog svega onog što mu je priredio Wilson James Rodriguez Bedolla, njegov biološki otac, James uopšte na dresu ne nosi očevo prezime.

Jamesova majka Pilar Rubio i Wilson James su bili u braku i dobili su Jamesa, a rastali su se kada je danas poznato lice u svijetu fudbala imalo pet godina.

Biloški otac Jamesa Rodrigueza se zove Wilson James

Kada je naslutio da će mu sin postati slavan, Wilson je krišom pratio sina i gledao njegove utakmice, međutim njihov odnos je i dalje ostao hladan.

Rodriguez danas ima 32 godine, ali je ostao pri ubjeđenju da njegov biološki otac ne zaslužuje prezime na njegovom dresu i ostao je ustrajan u svojoj odluci.

Pojavljivao se nekoliko puta u medijima, govorio o svom sinu, čak je i pokazivao fotografije kako ga drži u naručju kao bebu, međutim ta priča nije prošla kod Jamesa.

Jamesov očuh, Juan Carlos Restrepo, je preminuo prošle goidne

U međuvremenu, nekada odličnog veznjaka je odgojio očuh Juan Carlos Restrepo koji je preminuo prošle godine i nn je najzaslužniji zašto je Kolumbijac postao vrhunski fudbaler.

Inače, James kotira za jednog od najbogatijih fudbalera u Južnoj Americi. Osim što je zaradio ogroman novac od fudbala pokrenuo je niz privatnih poslova vezanih za kafu i navodno je "težak" oko 80 miliona dolara.

Kolumbijac je nedavno postao fudbaler Sao Paula, u brazilskom klubu će godišnje zarađivati 2 miliona dolara što je i više nego pristojna suma. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti