"James preferira komforan život i novac u odnosu na takmičenje i napredak u fudbalu"

Jasno zašto je napustio Everton

"James preferira komforan život i novac u odnosu na takmičenje i napredak u fudbalu"

E. Čaušević

Kolumbijski fudbaler James Rodriguez iznenadio je fudbalsku javnost odlukom da karijeru nastavi u Kataru.

James se svjetskoj javnosti predstavio na fantastičan način na Mundijalu 2014. godine u Brazilu kada je briljirao u dresu Kolumbije i očekivalo se da će imati veliku karijeru.

Nakon toga je iz Monaca prešao u Real Madrid iako je imao još nekoliko odličnih ponuda. No, na kraju se pokazalo da odlazak u kraljevski klub nije bio za njega najbolji.

James se nije baš naigrao u Realu, a išao je i na posudbu u minhenski Bayern gdje također nije previše blistao. Nakon toga odlučio je prošlog ljeta da potpiše za Everton i "oživi" karijeru.

Kolumbijac je dobro počeo u engleskom klubu, ali nakon toga povrede su sve to pokvarile. Iznenađenje za sve bilo je što je nakon sam godinu dana odlučio da napusti Goodison.

James je nedavno potpisao za katarski Al Rayyan što je za mnoge iznenađenje jer se očekivalo da će ostati u Evropi. No, dobio je finansijsku ponudu koju očito nije mogao da odbije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

O tome je govorio i trener Evertona, Rafael Benitez, koji je poručio da James više voli komotan život i novac nego da se takmiči.

"James preferira komforan život i novac u odnosu na takmičenje i napredak u fudbalu. Nije se trudio na treninzima, a očekivao je da bude u početnoj postavi. To bi bilo nepoštovanje prema ostalim igračima koji su davali maksimum na treninzima, a kasnije bi ostali na klupi", rekao je Benitez.

Top Komentari

Klicko
Pa sta je trebo?Posao ko posao,logicno
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi