Proglasili su ga svi 'fudbalskim mrtvacem', a on se sada vratio kao najveći šampion

Fudbalske magije još ima u nogama

Proglasili su ga svi 'fudbalskim mrtvacem', a on se sada vratio kao najveći šampion

Edmir Škorić

Kolumbijski fudbaler James Rodriguez nije igrao tri mjeseca i mnogi su ga proglasili "fudbalskim mrtvacem", ali očito da u njegovim nogama i dalje ima magije i da je 32-godišnjak spreman da oduševljava sve svojim potezima, asistencijama i golovima.

Kolumbijac je promijenio mnogo timova u posljednjih nekoliko godina. Uglavnom se nije uspio pronaći ni u jednom od njih, da bi se na kraju skrasio u Brazilu.

Stigao je u Sao Paulo, gdje također nije blistao, opet je imao ličnih problema, htio da raskine ugovor, ali je ipak pokazao da je klasa ako mu se igra. U srijedu navečer je ušao kao zamjena i sve oduševio.

Sao Paulo je slavio s 3:0 protiv Inter Limeire, a bivša zvijezda Bayerna i Real Madrida namjestila je gol, zatim i sam se upisao u listu strijelaca.

Koliko Jamesu znači njegov idealan povratak pokazuje njegovo slavlje nakon pogotka za 3:0, kada ofanzivni veznjak skida dres s brojem "55" i rasteže ga u noćno nebo u Sao Paulu. Zbog toga je propisno dobio žuti karton.

Oglasi

“Bila je to dobra večer. Sretan sam zbog pobjede", rekao je James nakon meča.

Njegov trener Thiago Carpini (39) komentarisao je Jamesov povratak na press konferenciji nakon utakmice: “Praktički je vraćen. Nikada nije bio isključen, uvijek je u svemu sudjelovao. Odlučio je otići, ali dobro je da je ta odluka promijenjena. Ali trenirao je, radio je. Uvijek je nastojao biti blizu svog najboljeg. Najvažnije je da je ostao i da je njegova izvedba bila vrlo zadovoljavajuća".

32-godišnji fudbaler se proslavio na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, nakon čega je prešao u Real Madrid, ali nije ispunio očekivanja i one igre prethodno koje je pružao u Portu i Monacu.

Igrao je potom u Bayernu, Evertonu, zatim otišao u Katar, vratio se u Evropu da potpiše za Olympiakos, a onda u ljeto 2023. godine kao slobodan igrač došao u Sao Paulo.

Mjesecima je čekao priliku da zaigra za svoj novi tim i sada je zaigrao i pokazao kakav je majstor. Za očekivati je da ga vidimo sada sve češće na terenu, a ako mu se bude igralo i ako ne bude problema s povredama, navijači ovog brazilskog velikana mogu da počnu sa slavljem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi