Zovu ga fudbalskom propalicom, sad je jasno i zašto: Ni sam James Rodriguez više ne zna šta radi
Kolumbijcu kao da se više ne igra fudbal (Foto: Sao Pulo)

Kolumbijac je kontroverzan

Zovu ga fudbalskom propalicom, sad je jasno i zašto: Ni sam James Rodriguez više ne zna šta radi

Midhat Šljivak

Kolumbijski fudbaler James Rodriguez (32) nema mira ni u Brazilu. Kontroverzni ofanzivac nedavno je zatražio raskid ugovora jer mu sve više nije igralo za Sao Paulo, a već danas se izvinio saigračima i stručnom štabu i iskazao je volju za nastavkom saradnje.

James Rodriguez je u proteklih nekoliko godina promijenio veliki broj klubova. Gdje god je došao nije se snašao, a sada je i u Brazilu uspio napraviti problem.

Prije dvije sedmice zatražio je raskid ugovora. Iskazao je nezadovoljstvo ulogom u timu, te je spominjao i porodične razloge.

Ipak, ubrzo se predomislio. Iz kluba su saopštili da je 'fudbalska propalica', kako ga mnogi nazivaju odlučio ipak da ostane u Sao Paulu i izvinio se rukovodstvu i ekipi.

"Izvinio se i želi igrati za Sao Paulo", rekao je sportski direktor brazilskog kluba Muricy Ramalho i Jamesa naziva veoma dobrom osobom van terena.

Oglasi

"Nije otišao s treninga kako se pisalo i uvijek je ispunjavao obaveze. Veoma je dobra osoba, vidi se to svakodnevno u odnosu prema kolegama. Razumijemo određene stvari i prihvatamo izvinjenje".

"James želi igrati za Sao Paulo, a mi se ne želimo tek tako odreći zvijezde kao što je on. Pričao je s trenerom, tražio je oproštaj i dobio ga je", poručio je Ramalho.

James je ugovorom za Sao Paulo vezan do juna 2025. godine. U klub je stigao prije sedam mjeseci i osvojio je Kup, iako nije igrao ni minute u finalnim mečevima s Flamengom.

Ovaj klub je uzeo i Super kup Brazila odigran 4. februara protiv Palmeirasa. James nije putovao s ekipom, trenirao je sam, da bi se nakon toga pojavila informacija o njegovom mogućem odlasku iz tima.

Na kraju se predomislio i odlučio je ostati, te pokušati podebljati učinak od jednog gola i tri asistencije koje je ostvario u 14 odigranih mečeva.

Čuveni Kolumbijac je imao veliku evropsku karijeru nastupajući za Porto, Monaco, Real Madrid, Bayern, Everton i Olympiacos, a nastupao je još za katarski Al-Rayyan i argentinski Banfield.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti