Kakvo savršenstvo od igre fudbalske 'propalice' - Španci ne znaju šta ih je snašlo na terenu
Nekada ponajbolji na svijetu odigrao je vrhunski meč

James Rodriguez odigrao vrhunski meč

Kakvo savršenstvo od igre fudbalske 'propalice' - Španci ne znaju šta ih je snašlo na terenu

Midhat Šljivak

Kolumbija je jučer u prijateljskoj utakmici u Londonu savladala Španiju s 1:0, a jedini gol postigao je Daniel Munoz u 61. minuti. Prekrasno je ovaj fudbaler zabio na asistenciju Luisa Diaza, no fudbalski svijet je oduševljen nastupom nekada prve zvijezde kolumbijskog fudbala Jamesa Rodrigueza.

James Rodriguez je u prijateljskom duelu protiv Španije pokazao zašto ga je Real Madrid prije gotovo 10 godina platio Monacu tada ogromnih 80 miliona eura.

Sjajni ofanzivni veznjak igrao je tada fudbal života, bio je među najboljim na svijetu i kako takav je jednostavno morao završiti na Santiago Bernabeu.

U dresu Kraljeva je odigrao jednu vrhunsku sezonu. Sputao ga dolazak Zinedinea Zidane, pa je krenulo njegovo lutanje od kluba do kluba. Ipak, protekle noći je James podsjetio zašto je nekada važio za ponajboljeg na svijetu.

Oglasi

Špance je 32-godišnjak uništavao u veznom redu. Nisu mu mogli napraviti apsolutno ništa, poigravao se kako je htio i ljubitelji fudbala su oduševljeni njegovim nastupom.

Rodriguez bi s ovakvim nastupom bez ikakvih problema mogao igrati u bilo kojem evropskom klubu. Pokazao je svoj vrhunski kvalitet koji je često bio u sjeni samo zbog činjenice da je bio suviše lijen da ga pokaže.

James je bio začetnik akcije kod jedinog gola. Uputio je dugu loptu prema Luisu Diazu, a prva zvijezda reprezentacije Kolumbije Daniju Vivianu, upošljava Nuneza, koji spektakularno zabija za 1:0.

Treba svakako napomenuti da se James Rodrigues bliži svom 100. nastupu u dresu reprezentacije Kolumbije. Meč protiv Španije bio mu je ukupno 97. a za sada je na cifri od 27 postignutih golova.

Oglasi

Kolumbija kreće po trofej na Copa America

Copa America na rasporedu je ovog ljeta. Najbolje južnoameričke selekcije od 20. juna do 14. jula u Sjedinjenim Američkim Državama igraju svoje prvenstvo, a ovakva Kolumbija je definitivno jedan od favorita za naslov.

Apsolutno svi u ovoj zemlji smatraju da nakon 23 godine mogu doći do drugog trofeja najbolje selekcije Južne Amerike u povijesti. Imaju zaista fenomenalan tim i potrebno je da se poslože sve kockice.

Kolumbija će imati poprilično tešku grupu. Tu će već imati obračun s Brazilom, a pored Karioka tu je selekcija Paragvaja, te ekipa iz Concacafa koja će šansu izboriti putem kvalifikacija. To će biti Kostarika ili Honduras.

Jedini trofej Copa America Kolumbija je osvojila 2001. godine kada su organizovali takmičenje. Bili su zaista perfektni.

Odigrali su tada ukupno šest utakmica, svih šest su dobili uz gol-razliku 11:0, a u finalu u Bogoti su savladali Meksiko s 1:0 pogotkom čuvenog Ivana Cordobe.

Top Komentari

user1676353253
Jel gol zabio Munoz ili Nunez? Malo sam zbunjen? I sta je Dani Vivian radio u akciji kod datog gola,ne kontam? Molim Sportsport.ba da mi objasni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi