Nakon Liverpoola su ga svi ismijavali, ali ono što je jučer odbranio moglo bi spasiti sezonu

Pickford junak Leicestera

Nakon Liverpoola su ga svi ismijavali, ali ono što je jučer odbranio moglo bi spasiti sezonu

E. Čaušević

Fudbaleri Evertona jučer su u gostima pobijedili Leicester sa 2:1 i zadržali su velike šanse da na kraju sezone izbore opstanak.

Everton je u gostima uspio da pobijedi sa 2:1 u sjajnoj utakmici koju smo gledali na King Power stadionu.

Gosti su poveli već u šestoj minuti sjajnim golom Mykolenka, ali je samo pet minuta kasnije Daka poravnao na 1:1.

Međutim, Everton je u 30. minuti došao do pobjede. U centru pažnje našao se Holgate koji je nakon gužve u petercu uspio glavom da loptu pošalje u mrežu Leicestera za velika tri boda gostiju.

No, igrač utakmice sigurno je bio golman Evertona, Jordan Pickford, koji je jučer blistao na golu ovog tima.

Iako je u posljednje vrijeme dosta kritikovan zbog loših partija i nekih smiješnih poteza Pickford je bio najbolji kada je to bilo najvažnije.

Jučer je golman Evertona imao dvije spektakularne odbrane u drugom poluvremenu i zajzaslužniji je što je njegov tim došao do pobjede. Ove odbrane mogle bi na kraju da odluče sve i donesu Evertonu opstanak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja sezone ostala su još dva kola, a Everton je trenutno u sigurnoj zoni na 16. mjestu sa 35 bodova. No, jasno je da ništa još nije gotovo jer Leeds koji je na mjestu koje vodi u niži rang ima samo bod manje.

Promo

Top Komentari

Coma
Kako je junak listera ako brani za Everton?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi