Arsenal gleda prema Ligi prvaka, Everton na korak od opstanka, Championship dobio još jednog člana
FOTO: EPA

Premiership - 36. kolo

Arsenal gleda prema Ligi prvaka, Everton na korak od opstanka, Championship dobio još jednog člana

Haris Zilić

Odigrana su tri meča 36. kola engleskog Premiershipa u terminu od 15 sati nakon kojih su neke stvari jasnije.

Arsenal je savladao Leeds sa 2:1 i sada imaju četiri boda više od Tottenhama na četvrtoj poziciji, tri utakmice prije kraja, a tu je i njihov međusobni duel.

Dvostruki strijelac za Arsenal bio je Nketiah u petoj i desetoj minuti, dok je za goste i Yorkshirea pogodio Llorente u 66. minuti.

Leeds je ovim porazom pao u opasnu zonu na 18. poziciju sa 34 boda tri utakmice prije kraja obzirom da je Everton savladao Leicester sa 1:2. Golove za Karamele postigli su Mykolenko u šestoj i Holgate u 30. minuti. Za Lisice strijelac je bio Daka u 11. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton sada ima 35 bodova, bod više od Burnleya i Leedsa, ali i utakmicu manje. Everton do kraja ima četiri meča, Leeds i Burnley tri duela i Karamele su sada u odličnoj poziciji kada je u pitanju borba za opstanak.

West Ham je deklasirao Norwich sa 1:4 i Kanarinci su tako i matematički ispali iz Premiershipa zajedno sa Watfordom. Norwichu je trebala pobjeda protiv West Hama i poraz Evertona da zadrže matematičke šanse, ali i to je sada ugašeno.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...ne zna se jel veca bruka da u LP ide Totrenham ili ovaj Arsenal koji se brani 45 minuta na svom terenu protiv najgore ekipe u ligi koja jos uz to ima igraca manje citavo poluvrijeme...na kraju kad skontas bolje da Manchester United ide,oni su bar neko ime...
0 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi