Pao potpis, poznato je gdje će Jan Oblak braniti naredne sezone

Postaje ikona kluba

Pao potpis, poznato je gdje će Jan Oblak braniti naredne sezone

E. Škorić

Kako prenosi Marca, Jan Oblak je već postigao dogovor s klubom.

Kako pišu španski mediji, sjajni slovenački golman produžio je ugovor s Atleticom, koji je bio na snazi do ljeta 2023. godine.

Oblak je već osam godina član madridskog kluba, a kroz nastupe na golu Atletica postao je jedan od najboljih golmana na svijetu.

Ovaj 29-godišnjak je upisao 352 nastupa za crveno-bijele i pritom na čak 175 mečeva sačuvao mrežu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U novom ugovoru će dobiti i povećanje plate, što je i zaslužio. Trener Diego Simeone ga jako cijeni i Oblak je jedan od lidera u svlačionici Atletica. Već sada ima status legende na Wanda Metropolitanu, a čini se da je spreman postait prava ikona kluba jer je produžio ugovor za još nekoliko sezona.

U prošlosti su se razni velikani borili za potpis Slovenca, on je na kraju ipak imao isključivo želju da brani boje Atletica.

Top Komentari

Gvardijan
Vrhunski golman a relativno mlad i obzirom da golmani imaju duzu karijeru od igraca u polju imat cemo privilegiju da jos dugo gledamo bravure ovog izuzetnog golmana.
3 0
Santi
Jao naslova, u prevodu. Molim vas kliknite za preglede. Steta skolovanja da na ovo spada novinarstvo.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi