Navijačica Slovenije je zvijezdu reprezentacije zamolila za ludu ideju: "Imam djevojku, dosta ovo"
FOTO: EPA

Nije se ustručavala

Navijačica Slovenije je zvijezdu reprezentacije zamolila za ludu ideju: "Imam djevojku, dosta ovo"

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Slovenije apsolutni hit je na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Slovence očekuje utakmica protiv Portugala u osmini finala i to će bez sumnje biti utakmica generacije.

U kampu reprezentacije vlada sjajno raspoloženje, a slobodne dane na Evropskom prvenstvu iskoristili su i navijači da posjete svoje reprezentativce.

Najviše je bilo mlađe generacije koji su htjeli sliku sa svojim uzorima, a svi fudbaleri Slovenije su bili vidno raspoloženi za autograme i fotografije.

U centru pažnje bila je jedna malda navijačica Slovenije koja je imala ideju da ode i korak dalje.

Na majicu je dobila autograme Banjamina Šeška i Žana Vipotnika, a zatim je krenula do golmana Jana Oblaka da uzme autogram.

Mlada djevojke je imala namjeru da joj se Oblak potpiše na grudi, ali golman slovenske reprezentacije je to odbio i rekao da ima djevojku i da je dosta potpis na majicu.

Oglasi

U poslljednjem trenutku i djevojka je shvatila da je potpis na poleđini majice dovoljan. "Previše je poznat i ima devojku. Bolje ne", zaključila je mlada žena po izlasku iz kampa.

Kako je to izgledalo na treningu Slovenije možete pogledati OVDJE.

Očigledno u Sloveniji vlada ogroman fudbalska i sportska euforija, to se osjeti na svakom koraku.

Slovenija neće spavati u narednim danima. Odbojkaši su u polufinalu Lige nacija, košarkaši igraju kvalifikacije za Olimpijske igre, fudbaleri su u osmini finala Evropskog prvenstva, a počinje i Tour de France gdje Pogačar i Roglič ciljaju na najveće rezultate.

Oglasi

Nevjerovatno sportsko ljeto za Sloveniju koja će tek da ima svoje adute za olimpijsku medalju na Olimpijskim igrama u Parizu koje počinju 26. jula.

Slovenci su poznati kao jaka nacija u zimskim sportovima, ali i u ostalim pokazuju svoj talent i znanje, pogotovo u ekipnim sportovima.

Inače, Slovenija je grupnu fazu na EURO-u završila sa tri remija uz golu razliku 2:2. Remizirali su protiv Danske (1:1), Srbije (1:1) i Engleske (0:0).

Po prvi put od nezavisnosti izborili su plasman u nokaut fazu velikih fudbalskih takmičenja.

Nema sumnje da će i u osmini finala u ponedjeljak dati posljednji atom snage da iznenade favorizovane Portugalce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi