Vučić provocirao nakon eliminacije Srbije, a sada mu je heroj Slovenije sa EURO-a žestoko odgovorio
FOTO: EPA

Prvi čovjek Srbije komentarisao nešto s čim nije upoznat

Vučić provocirao nakon eliminacije Srbije, a sada mu je heroj Slovenije sa EURO-a žestoko odgovorio

Haris Zilić

Slovenija živi fudbalske snove. Fudbalska reprezentacija pomenute države plasirala se u osminu finala Evropskog prvenstva gdje ih u ponedjeljak očekuje duel protiv Portugala koji će biti utakmica generacije.

Nema sumnje da će Slovenci prućiti Portugalcima žestok otpor, a selektor Matjaž Kek će sigurno spremiti ekipu na najveće izazove.

Slovenija je grupnu fazu završila sa tri remija uz golu razliku 2:2. Remizirali su protiv Danske (1:1), Srbije (1:19 i Engleske (0:0).

Upravo u utakmici protiv Srbije vodili su do 95. minute, a jedan od heroja bio je Zan Karničnik fudbaler Celja koji je postigao vodeći gol za Slovneiju u toj utakmici.

Upravo je pogodak Kraničnika prokomentarisao prvi čovjek Srbije Aleksandar Vučić koji se očigledno ne može pomiriti sa činjenicom da je Srbija ispala u grupnoj fazi Evropskog prvenstva pa je i provocirao slovenskog fudbalera.

Oglasi

"Nije problem izgubiti od Engleske, Njemačke ili Španije, ali je problem ako izgubiš od Slovenije, čiji igrači koštaju tri puta manje od reprezentacije Srbije. Kada igrač Celja postigne gol sa platom od pet hiljada eura i niko ga ne prati", rekao je prvi čovjek Srbije.

Ova Vučićeva izjava je izazvala brojne reakcije pogotovo među navijačima Slovenije, a sada se oglasio i Karnični kojeg je predjsendik Srbije direktno prozvao.

"Mogu samo da ga pozdravim. Vjerujem da je malo razočaran. Očigledno i on zna kolika je moja plata, pa... nemam šta da dodam", rekao Kraničnik.

Inače pomeutom fudbaleru bi odlične igre na Evropskom prvenstvu mogle donijeti i transfer karijere.

Karničnik iza sebe ima odličnu sezonu u dresu Celja, bio je najbolji igrač slovenačkog prvenstva i zasluženo se našao u startnoj postavi ekipe Matjaža Keka.

Oglasi

Ovaj 29-godišnjak je do sada imao skromnu karijeru, ali nakon odlične grupne faze na Euru slijedi mu transfer karijere.

Slovenac je najbolji meč odigrao u drugom kolu kada je zabio gol Srbiji nakon sjajnog trka po desnoj strani i majstorske završnice glavom.

Tuttomercato piše da Karnicnika sigurno čeka transfer u neki od vodećih klubova Serije A i to za milionski iznos što znači i odlična zarada za Celje.

Defanzivac je u Celje stigao zimus iz Ludogoretsa za 500.000 eura, a sada će novi prvak Slovenije zaraditi višestruko više novca.

Top Komentari

BAJSJECAR1977
ko je vučić?
3 0
criticos
Pobogu, moze li bez politike i vijesti iz Srbije? Zasto majku mu, zasto? Pa ne mora bas klik po svaku cijenu, ima li morala barem i malo? Cemu potreba za ovim, cemu? Stvarno mi niste jasni! Zar je tolika potreba majku mu?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi