Toni Kroos surovo iskren: Messi nije među tri najbolja na svijetu

Veznjak Reala bez dlake na jeziku

Toni Kroos surovo iskren: Messi nije među tri najbolja na svijetu

Edmir Škorić

Njemački reprezentativac i veznjak Real Madrida Toni Kroos dao je izjavu u kojoj je priznao da, po njegovom mišljenju, Lionel Messi ne spada među tri najbolja igrača svijeta.

Messi je uz Cristiana Ronalda i Roberta Lewandowskog bio među trojicom finalista za nagradu FIFA The Best, a na kraju je ona pripala Poljaku i Bayernovom napadaču.

"Lewandowski je to apsolutno zaslužio i za mene Messi nije među tri najbolja, jer mislim da ove godine nije bio na nivou", rekao je Kroos.

Mnogi su bili iznenađeni što je Jurgen Klopp dobio nagradu za trenera godine ispred Hansija Flicka.

"Naravno da su obojica izvrsni treneri na temelju svojih uspjeha i Klopp je također imao fantastičnu godinu. Na kraju krajeva, nije ni važno kome je pripala nagrada, obojica su zaslužili sve moguće nagrade i pohvale", kaže Kroos.

A za njega je Flick ipak osoba godine.

"Flick je jedan od najjačih likova u 2020. godini. Ne samo da je osvojio sve s Bayernom, već je pomeo svaku ekipu i rijetko su postizali manje od četiri gola po utakmici".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kakav odnos ima sa Flickom?

"Imao sam ranije jedan problem s njim, dok je bio u štabu Joachima Lowa. Bilo je to kada bi me probudio ujutro na doručku dok je bilo Svjetsko prvenstvo, jer sam često volio da izostavim doručaj. Nisam to možda trebao reći, ali stvarno je bilo tako", dodao je veznjak Real Madrida.

Top Komentari

Red
Ne volim ni Real ni Barselonu, ali baš moraš biti neobjektivni retard da ovako nešto izjaviš za Messia
14 14
Zaštita Identiteta
100% u pravu momak. Prošle sezone Messi ok, solidan... al top 3 su prošle sezone bili Lewa, De Bruyne i Kimmich. Ovo ostalo sve je natezanje s popularnim imenima.
14 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi