Oblak nakon fijaska u Beogradu: "Do sada smo šutjeli..."

Problemi u reprezentaciji Slovenije

Oblak nakon fijaska u Beogradu: "Do sada smo šutjeli..."

Edmir Škorić

Slovenska reprezentacija u Oslu igra protiv Norveške, ali ovaj meč dolazi u jako lošem periodu za Slovence.

Slovenci će sutra od 20:45 gostovati Norveškoj i to bez selektora Matjaža Keka, koji je obolio od koronavirusa.

U prvom kolu Slovenija je kao domaćin s 2:0 poražena od Švedske, a onda je s 4:1 u Beogradu doživjela fijasko u meču sa Srbijom. S dva poraza na startu u Ligi nacija, evidentno je da nešto ne štima u slovenačkoj reprezentaciji, a o svemu je sada govorio i najbolji pojednac reprezentacije, Jan Oblak.

"Moramo pokazati šta je potrebno na terenu. Disciplina, red i borbenost. Vjerujem u dobar rezultat i dobru igru u Oslu", kazao je golman Atletico Madrida, a potom 'prešao na stvar'.

"Mnogo smo razgovarali. Ponekad, međutim, ni to ne pomaže. Svako je iznio svoje mišljenje ako mu nešto smeta i nešto bi da promijeni. Nadam se da ovo pomaže. Do sada su, nažalost, igrači gotovo svi šutjeli. Potrebno je reći šta vas muči. Moramo promijeniti stvari na terenu. Izvan terena se razumijemo, ali na terenu nešto ne štima. Vjerujem da će se to promijeniti ako budemo više komunicirali", otkrio je Oblak.

Na pitanje vjeruje li još uvijek svojim saigračima, on je odgovorio potvrdno.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

"Vjerujem. Svi se držimo zajedno i želimo najbolje. Ali sama želja nije dovoljna. Riječi se ne mijenjaju puno ako to ne pokažemo na terenu".

Nešto očito ide po zlu unutar slovenačke reprezentacije, a eventualni poraz u Oslu od favorizovane Norveške mogao bi samo da produbi krizu i izazove novi val ogorčenja među igračima. Valja još dodati da će ekipu kao privremeni selektor voditi Boštjan Cesar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi