Januarski transfer Edina Džeke u City i dalje na listi 10 najskupljih u Premier ligi
Iako je od dolaska našeg dijamanta u Manchester City prošlo punih osam godina, njegov transfer se i dalje nalazi u samom vrhu najskupljih u historiji engleske Premier lige u mjesecu januaru.

Januarski transfer Edina Džeke u City i dalje na listi 10 najskupljih u Premier ligi

Edin Džeko (Wolfsburg-Manchester City) 30 milona eura

S. Grebović

Zimski prelazni rok služi ponajprije kako bi se ekipe pojačale dovođenjem određenih igrača na one pozicije na kojima imaju najviše nedostataka i na taj način ojačale pred nastavak sezone.

Nakon nestvarne četiri godine provedene u Wolfsburgu sa kojim se 2009. godine okitio titulom prvaka u Bundesligi ispred strašnog Bayerna sa etiketom najboljeg strijelca lige, Edin Džeko je postao meta najvećih evropskih klubova.

Nakon raznih špekulacija i povezivanja sa mnogim klubovima, on u januaru 2011. pravi transfer u Manchester City u kojem će se, kasnije, bh. reprezentativac pokazati kao pun pogodak. Na 189 nastupa mrežu je zatresao 72 puta, a Građani su za njegove usluge Wolfsburgu morali platiti 30 miliona eura.

Navijači Cityja će ga najviše pamtiti po izjednačujućem golu protiv QPR-a, prije nego što će Sergio Aguero pogoditi duboko u sudijskoj nadoknadi za potpuni preokret i pobjedu koja je značila titulu engleske Premier lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi