Jasmin Burić junak u gostujućoj pobjedi Zaglebie nad Slaskom
Zeničanin je sjajno branio na gostovanju kod Slaska, te je bio najzaslužniji za gostujuću pobjedu na otvaranju drugog dijela sezone u Poljskoj najjčoj diviziji

Zeničanin odbranio jedanaesterac u finišu meča

Jasmin Burić junak u gostujućoj pobjedi Zaglebie nad Slaskom

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Ovog vikenda nastavljena je poljska Ekstraklasa, a večeras je odigran jedan susret u kojem je akter bio bh. internacionalac Jasmin Burić. Ovaj čuvar mreže koji brani za ekipu Zaglebie, večeras je u gostima savladao ekipu Slaska rezultatom 3:0, te su na najbolji mogući način otvorili drugi dio sezone u Poljskoj.

Zaglebie je nakon prvog dijela sezone osvojilo 17 bodova, te su se svrstali u grupu od pet klubova koji bi u drugom dijelu sezone trebali voditi bitku za opstanak u ligi. U prvom dijelu sezone jedinicu Zaglebia čuvao je Kacper Bieszczad, mladi reprezentativac Poljske, koji je branio većinu utakmica u prvom dijelu sezone. Naš internacionalac Jasmin Burić u prvom dijelu sezone upisao je dva nastupa u prvenstvu, te dva u okviru Kupa ove zemlje.

Ipak, očito da u klubu misle da Burić svojim iskustvom i kvalitetom u drugom dijelu sezone može više pomoći ekipi, tako da je večeras od prve minute 35-godišnji Burić zauzeo mjesto na golu Zaglebia, što se pokazalo kao odličan potez trenera ove ekipe. Zaglebie je u prvom poluvremenu pretežno igralo na svojoj polovini terena, da bi iz jednog kontranapada poveli u 33. minuti, a strijelac je bio Chodyna za vodstvo gostiju 0:1 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom dijelu veoma dobra partija gostiju, a do novog gola došli su u 67. minuti, kada nakon sjajnog udarca iz voleja pogađa rezervista Zivec za vodstvo gostiju 0:2. U 90. minuti jedanaesterac za domaćina, Olsen je naštimao loptu, ali Burić je sjajno odbranio i sačuvao svoju mrežu. U finišu utakmice još jedan gol u mreži domaćina, a strijelac za konačnih 0:3 bio je Pienko

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Nakon 18. kola Slask je na 11 poziciji sa 21 bodom, dok je Zaglebie na 13 poziciji sa 20 bodova na svome kontu, te su se sa ovom gostujućom pobjedom udaljili iz opasne zone. U narednom kolu Zaglebie će dočekati ekipu Legie, dok će Slask gostovati ekipi Pogona.

Top Komentari

Zenicanin
Bravo majstore
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi