Kovačević kapitulirao u 94. minuti, njegov Rakow ostao bez titule prvaka Poljske

Bivši golman Sarajeva

Kovačević kapitulirao u 94. minuti, njegov Rakow ostao bez titule prvaka Poljske

Eldar Ganibegović

Lech iz Poznana novi je prvak Poljske.

Rakow je danas u 33. kolu Ekstraklase morao pobijediti protiv Zaglebieja, no poražen je s 1:0 i san o tituli je završen.

Utakmica je odlučena u četvtoj minuti sudijske nadoknade kada je s 11 metara mrežu našeg Vladana Kovačevića pogodio Chodyna. 

Kolo prije kraja, Lech e prvi sa nedostižnim 71 bodom, Rako drugi sa 66 i do kraja ima za cilj barem sačuvati to drugo mjesto koje mu može ugroziti Pogon.

U posljednjem kolu 21. maja Rakow na svom terenu dočekuje ekipu Lechije. 

Kovačević je s Rakowom uspio osvojiti poljski Kup ove sezone, no do duple krune nije mogao.

Naš golman je branio na ukupno 33 utakmice za Rakow ove sezone, a ukupno je sačuvao mrežu na 15 susreta, od čega pet u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, a 10 u ligi.

Podsjetimo, Kovačević je u martu bio na spisku selektora Ivayla Peteva za utakmice protiv Gruzije i Luksemburga, no nije upisao debi.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Ekstraklasa, 33. kolo:

Zaglebie - Rakow 1:0 (Chodyn 90+4')

Top Komentari

Mackintosh
Jos jedno bordo-smece popushilo hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
1 15
E.Car
Sviđa mi se kako brani i mislim da je on buduća jedinica reprezentacije!!!!
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi