Ništa od Premijer lige BiH: Jasmin Burić se vraća u Poljsku

Pouzdani bh. golman

Ništa od Premijer lige BiH: Jasmin Burić se vraća u Poljsku

E. Ganibegović

Čini se da od povratka Jasmina Burića u Premijer ligu BiH nema ništa.

Naime, blizu je povratka u Poljsku, a trebao bi potpisati ugovor sa Zagłębie Lubinom portal "mkszaglebie.pl". Od Zagłębiea će se nakon toga vjerojatno oprostiti Dominik Hładun.

Sa Zaglebiem ga u proljetnom dijelu sezone očekuje borba za opstanak, s obzirom na to da se ovaj klub sa 20 bodova iz 19 kola nalazi na 11. poziciji s četiri boda više od zone ispadanja.

Burića su poljski navijači zapamtili zahvaljujući nastupima za Lech Poznan. Boje "Kolejorza" branio je od 2009. do 2019. godine.

Nakon deset godina, međutim, raskinuo se s klubom i pridružio se Hapoelu iz Haife.

Za momčad iz Izraela u dvije sezone nastupio je u 44 utakmice. Uspio je svoju mrežu sačuvati 15 puta. Prošlog ljeta napustio je Izrael i bio u potrazi za novim klubom, a u međuvremenu je trenirao s NK Čelik gdje je i počeo karijeru.

Burić je imao mnogo problema s pronalaskom novog kluba i nije branio u jesenjem dijelu sezone, no čini se da je njegovoj agoniji došao kraj.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Podsjetimo, Zeničanin se povezivao s dolaskom u Sarajevo, Zrinjski i Velež, no od toga očigledno neće biti ništa.

Ovaj 34-godišnji golman je i povremeni reprezentativac BiH, a na golu Zmajeva stajao je ukupno tri puta.

Top Komentari

Klackalica
Cekaju ga u Velezu dvije godine. Coeku draze bilo nigdje ne branit nego za Velez
1 6
Husrefbeg22
Eto njega za pola godine u Mladost Kikaci.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi