Jasmin Memišević sportski direktor ambicioznog bh. drugoligaša

"Poziv Mujkanovića nisam mogao odbiti"

Jasmin Memišević sportski direktor ambicioznog bh. drugoligaša

Samir Mlaćo

NK Vis Simm Bau, jesenji prvak Druge lige Centar, dobio je novog sportskog direktora.

Radi se o Jasminu Memiševiću, poznatom sportskom radniku iz naše zemlje, legendi NK Čelik, koji je posljednji angažman imao u FK Zvijezda 09.

"Razlaz sa Zvijezdom 09 je bio neminovan obzirom da je moje shvaćanje načina borbe za opstanak u Premijer ligi i shvaćanje užeg rukovodstva kluba dijametralno suprotno i podnio sam ostavku, a vrijeme će pokazati sve ostalo. Iskrena zahvalnost prvom čovjeku Zvijezde 09 na ukazanom povjerenju, puno sreće u ciljevima kluba i imam samo riječi hvale za taj klub. Život ide dalje. Projekat gospodina Mirze Mujkanovića se ne odbija. Privilegija je biti dio priče koja počinje u ovom drugoligašu", kazao je Memišević.

Ovaj tim je jučer dobio i novog šefa struke. Nakon razlaza sa Ajdinom Mrgudom, stigao je Jasmin Džidić.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

"Dogovorio sam se za pet minuta razgovora s Mirzom i odmah sam krenuo s radom tako da smo u klub doveli jednog od najperspektivnijih trenera u našoj zemlji, Jasmina Džidića. Tu nećemo stati ni u trenerskom kadru, ali ni u igračkim pojačanjima. Najavljujem eminentna imena koji dolaze u NK Vis Simm Bau. Kratkoročni cilj je Prva liga Federacije, a dugoročno cilj je klub izgraditi i strukturno kvalitetnim kadrom unutar kluba, ali i infrastrukturno projektom i izgradnjom terena kako bi klub stvorio pretpostavke za stalno jačanje. Omladinski pogon je jedan od prioriteta. Ljestvicu ćemo podići visoko i nadam se da ćemo uspjeti u namjerama stvaranja respektabilnog sportskog kolektiva”, jasan je bio Memišević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi