Jasna poruka iz lidera prvenstva u Srbiji: "Želimo završiti na zelenom terenu"

Optimizam raste, klubovi žele nastavak

Jasna poruka iz lidera prvenstva u Srbiji: "Želimo završiti na zelenom terenu"

Samir Mlaćo

U Srbiji će nogometno prvenstvo prema svemu sudeći biti nastavljeno.

Želja čelnika klubova i svih sportskih radnika je jasna, a plan postoji. Optimizam raste, a čini se da je tako i u našoj zemlji.

I prvotimac Crvene Zvezde Miloš Degenek želi povratak na zeleni teren.

"Nadam se da će uskoro da se pokrene fudbal i svi sportovi. Prošlo je mjesec dana otkako nema fudbala, mnogo je teško, ali radimo na tome da se vratimo i mi i država. Svi jedva čekamo da što prije krenemo, barem sa treningom ako ne sa prvenstvom krajem maja. Vidjećemo uskoro šta nas čeka", kazao je Degenek u javljanju za Arenu Sport.

Zvezda je na pragu titule, ali Degenek ističe da ga zanima samo osvojena na zelenom terenu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Želimo da se na najpošteniji način završi na terenu. Vrijeme bi bilo za Zvezdu da osvoji duplu krunu, učinićemo to ove godine, iskreno se nadam da će sve moći da se odigra", dodao je Degenek.

Zvezda trenutno ima 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi