U Srbiji se proširuje prvenstvo, igrat će se baraž

Nastavak takmičenja početkom juna

U Srbiji se proširuje prvenstvo, igrat će se baraž

Admin Čaušević

Fudbal u BiH i regionu ponovo bi se mogao početi igrati početkom juna.

Srbijanska LingLong Super liga bi narednu sezonu mogla dočekati u nešto drugačijem formatu, tačnije prema svemu sudeći ove takmičarske godine neće biti ispadanja.

Fudbalsko prvenstvo naših istočnih komšija bi se trebalo okončati nakon regularnog dijela, tačnije neće biti razigravanja za prvaka i opstanak. To znači da neće biti ispadanja pa bi se narednoj sezoni moglo takmičiti 18 klubova.

"Nije zvanično, ali jeste najrealnija opcija da se odigraju još ta preostala četiri kola regularnog toka sezone u Superligi i pet u Prvoj ligi Srbije i da se tu i završi. U međuvremenu da odigramo i Kup", rekao je predsjednik Zajednice klubova Super lige i Prve lige Srbije Dragomir Lazović za Mozzart Sport.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Prijedlog je i da se odigraju baraž utakmice, posljednji i pretposlednji na tabeli Superlige protiv trećeg i četvrtog na tabeli Prve lige Srbije. To bi onda dalje značilo da se sljedeće godine u Superligi takmiči 18 klubova, bez playoffa i play outa naravno, a da tada ispadaju četiri kluba i da se vratimo u normalu. Trenutno bi to vjerovatno bila najpoštenija odluka, u duhu fer pleja", dodao je on.

Lazović je kazao da je najrealnije da se prvenstvo Srbije nastavi početkom juna nakon što igrači igrači obave trosedmični pripremni period i dovedu se u takmičarsku formu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti