Jasno je da Xavi baš voli Messija, ali njegova izjava nema nikakvog smisla

Španac ponižava ostale fudbalere

Jasno je da Xavi baš voli Messija, ali njegova izjava nema nikakvog smisla

Španski vezni fudbaler i nekadašnji član Barcelone Xavi Hernandez baš je veliki fan Lea Messija. 

Kad god ima priliku Xavi je iskoristi da pohvali nekadašnjeg saigrača, a nerijetko malo i pretjera sa hvalisanjem. Naime, ovog puta je rekao da bi Messi bio najbolji štoper svijeta, kada bi zaigrao na toj poziciji.

"Ako ga stavite na poziciju centralnog defanzivca, bio bi najbolji defanzivac na svijetu. On je kao Maradona u svoje vrijeme, kao Pele u svoje vrijeme. On je već sada najbolji fudbaler koji je ikada igrao", rekao je Xavi.

Jasno je da je Xavi baš veliki ljubitelj igre Messija, ali također je jasna da ova izjava baš i nema veze sa mozgom i na neki način ponižava fudbalere koji su karijeru gradili na poziciji defanzivca. Messi možda jeste uz Ronalda najbolji na svijetu, ali pitanje je da li bi bio najbolji defanzivac u konkurenciji Sergia Ramosa, Gerarda Piquea, Thiaga Silve ili Matsa Hummelsa. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Xavi danas igra u Kataru za ekipu Al-Sadd u koju je stigao 2015. godine kada je napustio Barcelonu. U dresu Katalonaca je upisao ukupno 767 utakmica i postigao je 85 golova.

Messi će ovog ljeta biti možda i na najvećem iskušenju u karijeri jer će pokušati sa reprezentacijom Argentine konačno da osvoji Svjetsko prvenstvo. Mogi smatraju da mu baš taj trofej nedostaje kako bi mogao ući u konkurenciju za najboljeg fudbalera svih vremena.

Top Komentari

LOLLOL
Jedino što je ovdje jasno jeste da vaša Ronaldo lizačka redakcija bez trunke profesionalizma se ponaša kao one imbecilne navijačke stranice na Facebook-u Čovjek je rekao da je Messi čist fudbaler, da je njegov talenat univerzalan, da je nemoguće biti "bolji u fudbalu" od njega. Nije rekao da je Messi jači u skoku od Ramosa ili ne do bog da ima bolje trbušnjake od Ronalda. Hajde razumijem da je u Bosni tolika ljubav prema Ronaldu. Volimo te trbušnjake, volimo očiglednost, volimo Ferrarije i više volimo kafu i pečenje od planine i mora, ali da jedan ko fol ugledan portal pokazuje koliko mu je krivo šta je Xavi rekao je meni tako žalosno da mi se skače sa prozora. Jeste li ikad čuli, Bošnje moje neškolovane, šta je osnovni temelj novinarstva? Prenositi vijest, a ne davati svoje imbecilno mišljenje na nju, dragi moji tupani. Eto zašto je ta naša zemlja kakva jeste. I ti, "novinaru" si jedan od razloga za to. Dobro nisi krenuo pisati kako Messi daje pare Izraleu da se ubijaju Palestinska djeca. A i šta bi kad si dobio taj posao boga pitaj kako.
21 14
lolcina
Ja bih prije rekao da autor ovog teksta nije shvatio sta je Xavi htio reci. Mesi fantasticno cita igru protivnika, tako da bi bez problema znao kako da se postavi prema protivnickim napadacima. U tim situacijama sigurno bi uvijek donio najbolju odluku i sigurno bi znao da iznese loptu dalje od svog gola bez straha da ce se zapetljati i li napraviti pogresan pas. Takve odlike svaki klasni defanzivac treba da ima.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi