Jasper Cillessen odlazi u Englesku?
Cillessen je u tri sezone nastupio u samo 32 utakmice u dresu Barcelone

Golman Barcelone želi otići u klub gdje bi imao više minuta, a ovo bi mogla biti idealna opcija

Jasper Cillessen odlazi u Englesku?

S. Pašalić

Rezervni golman Barcelone Jasper Cillessen je imao sezonu za zaborav u dresu katalonskog diva.

Holanđanin je ove sezone nastupio u samo 11 utakmica, od čega su samo 3 bile u LaLigi te je zbog toga najavio svoj odlazak iz Barcelone.

Prvak Portugala, Benfica, je odmah krenula po golmana Katalonaca, ali je cijela stvar pala u vodu nakon što je Barcelona postavila cijenu za Cillessena od 60 miliona eura.

Prema izvještajima katalonskih medija sada se pojavio novi favorit za dovođenje holandskog golmana, a riječ je o Evertonu.

Novinar Diario Sporta Albert Roge tvrdi da je Everton najbolje kotira na listi onih koji žele dovesti Cillessena s obzirom da je u boljoj poziciji u odnosu na ostale klubove kada je riječ o ispunjenju njegovih zahtjeva.

Cillessen je branio u samo 32 utakmice u tri sezone na Camp Nou, od kojih je 24 bilo u Kupu Kralja, sa samo pet u La Ligi i tri u Ligi prvaka.

29-godišnjak se pridružio Barci iz Ajaxa 2016., ali se mučio da preotme Marc-Andre Ter Stegenu mjesto prvog golmana.

Jordan Pickford je broj jedan u Goodison Parku pa je dolazak Cillessena koji zahtijeva više igre u prvom tima zanimljiva informacija.

Također se piše kako će Manchester United pokušati dovesti Pickforda ukoliko David De Gea potpiše se PSG pa bi to otvorilo vrata Cillessenu u Evertonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti