Jedan od ključnih mečeva kvalifikacija za SP odigrat će se večeras na čak -11 stepeni

Kanada protiv Meksika

Jedan od ključnih mečeva kvalifikacija za SP odigrat će se večeras na čak -11 stepeni

E. Škorić

Večeras Kanada i Meksiko igraju važan meč u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Prava zima nastupila je u Kanadi, a u Edmontonu, gdje će se igrati meč protiv Meksika, napadao je ogroman snijeg.

Kanada je u petak u Edmontonu pobijedila Kostariku pred više od 48.806 gledatelja na stadionu Commonwealth. Ta se utakmica igrala na jedan stepen Celzijev ispod nule što bi neki u Edmontonu smatrali ugodnim uslovima za mjesec novembar.

Međutim, večeras bi moglo biti i -11 stepeni uz hladan vjetar, što bi Meksikancima mogao da bude poseban neprijatelj u borbi za važne bodove.

Iz Kanadskog nogometnog saveza su objavili kako je prodano više od 50.000 ulaznica, a igrači ovog tima tvrde da im zimski uslovi neće poremetiti planove.

Trener John Herdman rekao je kako ne očekuje ništa manje nego rat između dvije reprezentacije: Meksiko je pobijedio Kanadu sa 2:1 na Gold Cupu, ali Kanada je remizirala s Meksikancima 1-1 na stadionu Azteca ranije u kvalifikacijskom meču.

“Bit će to apsolutni rat. To je ono na šta se spremamo. Obje momčadi žele završiti na vrhu grupe do kraja godine", govori Englez John Herdman, inače selektor Kanađana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Duel Kanade i Meksika igra se u tri sata i pet minuta iza ponoći po srednjoevropskom računanju vremena.

SAD je na vrhu grupe sa 14 bodova, Meksiko takođe ima 14, a Kanada 13 bodova. Panama je četvrta sa 11 bodova. Važno je napomenuti da se prve tri reprezentacije plasiraju na Mundijal u Katar, dok četvrta igra play-off.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije