Od razmaženih igrača pravi profesionalce: Mascheranova pravila oduševila Argentinu

Tako se to radi

Od razmaženih igrača pravi profesionalce: Mascheranova pravila oduševila Argentinu

E. Čaušević

Bivši fudbaler Javier Mascherano krajem prošle godine zvanično je izabran za novog selektora U-20 reprezentacije Argentine.

Mascherano je dobro poznato ime u svijetu fudbala, a najbolje dane svoje igračke karijere proveo je u Barceloni s kojom je uspio da osvoji sve što se moglo osvojiti.

Argentinac je u dresu Barcelone igrao čak osam godina, a pored toga nastupao je još za River Plate, Corinthians, West Ham, Liverpool, kineski Hebei i Estudiantes u kojem je u novembru 2020. godine završio karijeru.

Nakon toga Mascherano se posvetio trenerskom poslu i krajem prošle godine dobio je šansu od FS Argentine. Izabran je za novog selektora U-20 reprezentacije ove zemlje i to je ozbiljno shvatio.

Argentinski mediji pišu da je Mascherano na odličan način pristupio poslu, te je svjestan kakav utjecaj može imati na igrače koji igraju za U-20 ekipu, te su na putu da jednog dana zaigraju i za A selekciju.

Zbog toga je Mascherano odlučio da mladim igračima mora pokazati kakvi profesionalci moraju biti ukoliko žele da uspiju u fudbalu. Ovaj 37-godišnjak je zbog toga čak i uveo pravila za sve igrače koji dobiju poziv u selekciju koju on vodi.

Mascherano je uveo svojim igračima osam pravila, te je oduševio fudbalsku javnost svojim pristupom.

Njegova pravila su: pisanje domaće zadaće, učenje engleskog jezika, čitanje knjiga, čišćenje kopački, niko im ne služi hranu i sami je uzimaju, sami odlažu pribor nakon jela, čišćenje svojih soba i pohađanje komunikacijskih radionica.

Argentinci pišui da Mascherano želi da u mlade igrače usadi taj profesionalizam kojeg je sve manje u svijetu fudbala, te da im pokaže da se preko noći ne može ništa postići i da nije uspjeh što više biti na društvenim mrežama i na to gubiti vrijeme.

Top Komentari

King_Kenny
...Liverpoolova skola,mora valjati...nema sumnje da ce u buducnosti voditi i A selekciju Argentine...
3 6
Śmeker007
Ovo mi je super vezano za ENGLESKI, jer osim Brazilaca niko ne prica Engl u juznojamerici al bukvalno, a Aguero i Tevez godinama igrali u PL a siguran sam da im je Engl na low level..
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi