Saigrač bh. reprezentativca pojeo pčelu na treningu i umalo izgubio život

Drama mladog Španca

Saigrač bh. reprezentativca pojeo pčelu na treningu i umalo izgubio život

Edmir Škorić

U četvrtak, 21. septembra, Sturm će na svom terenu u Grazu ugostiti Sporting iz Lisabona u prvom kolu Lige Evrope.

Sturm neće biti favorit protiv portugalskog velikana, a tim za koji nastupa i reprezentativac BiH Jusuf Gazibegović oslabljen je neigranjem jednog od ključnih igrača.

Radi se o 20-godišnjem Javieru Serranu, koji je sada na bizaran način doživio povredu i čak mu je bio upitan i život.

Naime, u srijedu je Španac na treningu Sturma progutao pčelu. Odmah mu je ukazana prva pomoć, tako što su mu stavili kockice leda na vrat. Bilo je to napravljeno kako bi se spriječio otok i mogući problemi s disanjem.

Ono što je dodalo dramu cijelom incidentu je činjenica da niko nije znao da li je nogometaš alergičan. Na sreću, nakon što je brzo prevezen u bolnicu, ispostavilo se da njegov život nije životno ugrožen. Uprkos svemu, doktori su dali kortizon 20-godišnjaku kako bi izbjegli moguće komplikacije.

Oglasi

Iako je igrač ubrzo napustio bolnicu, on definitivno propušta večerašnji susret protiv gostiju iz Lisabona i nema ga u igračkom kadru austrijskog tima.

Javi Serrano napravio je prve korake u omladinskim selekcijama Atletico Madrida . U julu 2022. čak je prešao u prvi tim, ali je odigrao samo sedam utakmica. Umjesto toga, klub je počeo da ga pozajmljuje drugim timovima, uključujući: UD Ibiza ili Sturm.

Ove sezone je već odigrao 10 mečeva za austrijski tim, ali nije postigao ni gol niti upisao asistenciju.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Utakmica između Sturma i Sportinga igra se 21. septembra u 21:00. U ovoj grupi se nalaze još Atalanta i Rakow, koji se sastaju također veečeras od 21 sat.

Za Atalantu se očekuje u timu da zaigra i reprezentativac BiH Sead Kolašinac, dok bi na golu poljske ekipe trebao biti bivši golman Sarajeva Vladan Kovačević.

Top Komentari

K79
čemu ovi debilni naslovi ba daj malo saberite se jbt
0 0
LedeniTuzla
Bitno je da mu zivot nije zivotno ugrozen, a on manje vise hahahahahahaha e ovo je postalo vicotekavicoteka.ba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi