Od riječi Javiera Tebasa, prvog čovjeka La Lige, svakom navijaču Barce pao je mrak na oči

Najavio je ono najgore?

Od riječi Javiera Tebasa, prvog čovjeka La Lige, svakom navijaču Barce pao je mrak na oči

E. Škorić

Predsjednik La Lige Javier Tebas potvrdio je da bi Barcelona mogla biti izbačena u drugu ligu španskog nogometa nakon optužbi za korupciju s kojom se suočavaju zbog plaćanja službenika.

Prvi čovjek španskog šampionata otkrio je da bi katalonski div mogao biti pogođen ispadanjem u drugu ligu, nakon skandala oko navodnog plaćanja službenih lica.

U februaru se pokazalo da je Barcelona platila bivšem potpredsjedniku španskog sudijskog odbora Joseu Mariji Enriquezu Negreiri i firmi u čijem je vlasništvu ukupno 7,4 miliona funti između 2001. i 2018. godine.

Klub, zajedno s bivšim službenicima Barcelone i Negreirom, optuženi su pred sudom za korupciju, zlouporabu povjerenja i krivotvorenje poslovnih zapisa, zbog čega bi La Liga mogla žestoko kazniti ekipu sa Camp Noua.

Nakon što je nekako uspjela proći kroz svoje financijske turbulencije prošlog ljeta, te dovela brojna zvučna pojačanja, Barcelona je trenutno na vrhu La Lige i ima devet bodova više od Real Madrida pred nedjeljni El Clasico na stadionu Barce.

U razgovoru sa španskim izdanjem La Vanguardia u sklopu panela o 'odbrani evropskog nogometnog ekosustava', Tebas je rekao: "Ne vjerujem da je Barca kupila sudije, ali dogodila se situacija koja zahtijeva jasno objašnjenje".

“Kazna za kupnju sudija? Vrlo ozbiljna. Ispadanje u drugu ligu, kao i višemilionske kazne", priznao je.

"Reputacijska šteta učinjena Barceloni i La Ligi vrlo je važna", dodao je prvi čovjek španske La Lige, koji doduše ne krije da je veliki navijač Real Madrida.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Je li prvenstvo završeno? Ja sam Madridista, Real Madrid je ranije već stizao razliku od sedam ili osam poena, a ima još dosta da se igra do kraja sezone. Zamislite šta će biti ako Real pobijedi u El Clasicu, bit će jako blizu", rekao je Tebas.

Njegove izjave zabrinjavaju navijače Barcelone, izazivaju bijes, ali mogu da budu iskorištene i kao dodatni motiv pred veliki nedjeljni derbi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Jesul uplatili sudijama za el clasico, znal se šta?
2 2
sjor
Hebo vas liga gdje prvi covjek lige iskazuje javnu ljubav prema Realu, a nije ovo prvi put. I poslije se neki cude sto se Realu uvijek toliko pomaze...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi