Dembele se vratio iz Engleske, a onda su navijačima Barce saopštene užasne vijesti

I to pred ključne mečeve sezone

Dembele se vratio iz Engleske, a onda su navijačima Barce saopštene užasne vijesti

E. Čaušević

Ousmane Dembele iznenadio je sve u srijedu kada se pojavio na meču engleskog Championshipa između Sunderlanda i Sheffield Uniteda i mnogima nije bilo jasno otkud on tu, a posebno navijačima Barcelone koji nestrpljivo čekaju da se oporavi od povrede. No, nakon povratka u Barcelonu uslijedio je hladan tuš za sve.

Dembele je van terena već skoro dva mjeseca i prije nekoliko dana objavljeno je da se on skoro oporavio i da je čak u konkurenciji za meč u nedjelju protiv Real Madrida, ali ubrzo nakon toga stigao je demant.

Iz Barcelone su poručili da neće ništa rizikovati i da je cilj da se Dembele vrati na teren nakon reprezentativne pauze, a baš i tada Barcu očekuje novi El Clasico kada će igrati revanš meč polufinala Kupa kralja.

Dembele se nije našao na spisku Didiera Deschampsa za mečeve Francuske naredne sedmice što je posebno obradovalo Xavija Hernandeza, ali ubrzo nakon toga stigao je novi hladan tuš.

Naime, Dembele je iskoristio dva slobodna dana koja su igrači Barcelone dobili od trenera da otputuje u Englesku gdje je gledao meč Sunderland - Sheffield United, a jučer se vratio u Španiju.

Dembele je trenirao s ostatkom ekipe nakon duže vremena i činilo se da oporavak ide po planu, ali došlo je do novih problema.

Oglasi

Francuz je doživio manju obnovu povrede od koje se trenutno oporavlja što će usporiti njegov povratak na teren. Catalunya Radio objavio je da je sada upitno da li će se Dembele vratiti na teren početkom aprila ili će klub biti primoran da odgodi njegov povratak.

Španski mediji već sada špekulišu da Dembele neće biti u konkurenciji ni za revanš meč Kupa kralja protiv Real Madrida što je za Xavija težak udarac s obzirom da je Francuz sigurno jedan od ponajboljih igrača Barcelone ove sezone.

Njegova povreda je ionako stvorila dosta problema i izostanak Dembelea se itekako osjeti, a vijesti da će oporavak trajati vjerovatno duže od predviđenog sigurno nisu obradovale Xavija pred kljjučne utakmice u sezoni.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uzvratni meč polufinala Kupa kralja između Barcelone i Real Madrida igra se 5. aprila, a Barca brani prednost iz prve utakmice u kojoj je u Madridu slavila s minimalnih 1:0.

Dembele je prije povrede koju je zadobio krajem januara u svim takmičenjima za Barcelonu upisao 28 nastupa, te je zabio osam golova i dodao sedam asistencija.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Je li legla uplata iz barcelone sudijama za el clasico , znal se šta?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi