Javio se i Vejnović: Namještanje? Ma dajte..., pa sve je to trener iskoristio

Defanzivac Zvijezde 09 za SportSport.ba

Javio se i Vejnović: Namještanje? Ma dajte..., pa sve je to trener iskoristio

Kladioničarski skandal posljednjih dana potresa našu zemlju. 

I dok ostali klubovi reprezentativnu pauzu koriste za analiziranje učinka u prethodnom periodu, u Zvijezdi 09 su primorani da se problemom mogućeg namještanja utakmica, a igrači na koje u novom premijerligašu najviše sumnjaju su Ibrahim Škahić i Nemanja Vejnović.

Škahić i Vejnović su osumnjičeni da su, u dogovoru s kladioničarskom mafijom, namjestili posljednjih nekoliko utakmica i za to dobili odgovarajuću novčanu naknadu. U mobitelima su im navodno i pronađene sporne poruke, a kompletan slučaj predsjednik Boris Stanišić nije ostavio 'ispod tepiha', već je određene igrače prijavio policiji, kao i Nogometnom savezu BiH.

Za SportSport.ba je povodom cijele priče odlučio govoriti jedan od dvojice osumnjičenih nogometaša Nemanja Vejnović. Tvrdi kako optužbe koje mu se stavljaju na teret nemaju veze sa istinom...

"Nevjerovatno... Optužbe koje mi se stavljaju na teret nemaju veze sa istinom. Nemam veze s tim, pa spreman sam ići i na poligraf, sud, policiju... bilo gdje, samo da se dokaže da sam nevin. Sve je to iskoristio trener Milan Đuričić kako bi oprao sebe za loše rezultate", kazao je Vejnović za SportSport.ba, koji je potom prokomentarisao i navodnu izjavu Ibrahima Škahića. 

"Cijeli dan sam sa njim, kaže da ništa nije izjavljivao..."

Iz Zvijezde 09 ga nije niko kontaktirao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ne, niko me nije nazvao. Bio bi red da jeste..."

Zvijezda se trenutno nalazi na posljednjem mjestu Premijer lige BiH sa svega tri osvojena boda.

Top Komentari

strucnjak
Vejnoviću iskoristit to što te lažno optužuju pa ih tuži jer ti si oduvijek bio pošten igrač, još od vremena Slavije. A za Škahića se zna, čim je to iz FK Gradine Srebrenik došlo to je željno novaca isto kao i menadžer mu Admir Husarić zvani "Profa" (kupljena diploma).
28 1
RD187
Cim brod tone odmah iskacu jedan po jedan. Sad svaljuju redom jedan na drugog ko kukavice, a bili su dobri i veseli dok su zajedno trosili pare od stimaljki
22 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi