Je li Bešić 'kriv' što je trener Middlesbrougha sinoć ispisao historiju?

Morao ubaciti 16-godišnjaka

Je li Bešić 'kriv' što je trener Middlesbrougha sinoć ispisao historiju?

Fudbaleri Middlesbrougha sinoć su u okviru Carabao Cupa porazili ekipu Notts Countyja i to nakon penala sa 4:3. 

Na ovoj utakmici se desila i jedna historijska situacija. Naime, za ekipu Middlesbrougha je debitovao 16-godišnji fudbaler Nathan Wood te je postao najmlađi igrač koji je ikada zaigrao profesionalni fudbal u Engleskoj.

Radi se o fudbaleru koji je rođen 2002. godine, a može pokrivati defanzivne pozicije u veznom redu, kao i poziciju štopera.

Trener Middlesbrougha Tony Pulis očito trenutno nema puno boljih ili barem iskusnijih rješenja, a tome je doprinio i Muhamed Bešpić koji je imao nešto više zahtjeve od onih koje su mogli ispuniti čelnici Boroa, pa na kraju nije došao u ovaj klub. Da jeste, pitanje je da li bi 16-godišnji Wood dobio šansu za igru u sinoćnjem meču.

Top Komentari

karlhajncbraco
Nije Bešić kriv, nego su krivi cicije iz kluba koji bi za džabe da se igra za njih. Eto, neka im igra šesnaestogodišnjak za džeparac.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi