"Razočaran sam što Bešić nije došao, ali ne želim da ga krivim za transfer"

Oglasio se trener Middlesbrougha

"Razočaran sam što Bešić nije došao, ali ne želim da ga krivim za transfer"

E. Čaušević

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Muhamed Bešić, ostao je u redovima Evertona nakon što posljednjeg dana prelaznog roka u Engleskoj nije uspio da pronađe novi klub.

Everton je bio odlučan da proda Bešića i čak je sve dogovorio sa Middlesbroughom u kojem je bh. igrač igrao na posudbi prošle sezone, ali je transfer propao u posljednji trenutak. Bešić nije uspio da dogovorio lične uslove sa klubom iz Championshipa i na kraju je ostao na Goodisonu gdje će se teško izboriti za veću minutažu.

Nakon svega oglasio se i trener Middlesbrougha, Tony Pulis, koji je priznao da je razočaran što Bešić nije stigao u ovaj klub jer je prošle sezone bio veoma važan dio njegove ekipe. Ipak, Pulis je dodao da je klub općenito odradio jako loš posao u prelaznom roku, te je izjavio da se nadao mnogo boljim pojačanjima.

"Nije mi teško priznati da bih volio da je Muhamed Bešić došao u naš klub. Razočaran sam što se transfer nije realizovao na kraju, ali ne možemo kriviti Bešića za to. Nije samo Bešić u pitanju, tu ima još osam ili devet igrača s kojima smo pregovarali, a na kraju nije bilo ništa od toga. Razočaran sam kako je prelazni rok odrađen, ali morat ćemo dati maksimum da zaboravimo na to i budemo što bolji na terenu", rekao je Pulis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi