Je li FIFA dotakla dno? O sudbini Ibrahimovića se odlučivalo glasanjem!

I drugi igrači su bili uključeni

Je li FIFA dotakla dno? O sudbini Ibrahimovića se odlučivalo glasanjem!

A. Čaušević

Posljednja tri putnika iz Evrope na Svjetsko prvenstvo u Kataru će biti poznata u martu kada se igra baraž.

Neka od zvučnih imena kao što je Zlatan Ibrahimović su suspendovani i nemaju pravo nastupa u polufinalnim duelima baraža.

Upravo iz toga razloga nekoliko reprezentacija je pokrenulo inicijativu da se obrišu kartoni suspendovanim igračima te da mogu nastupiti.

Na kraju se odlučivalo glasanjem, ali inicijativa koju je pokrenuo FS Makedonije na kraju nije dobila podršku jer je pet reprezentacija bilo za, dok preostalih sedam nije pokazalo interes.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

To znači da Ibrahimović neće igrati u prvom duelu baraža kada Švedska dočekuje Češku. Drugi polufinalni par u toj grupi čine Rusija i Poljska.

Inače, značajno će u baražu biti oslabljeni i Makedonci koji u duelu protiv Italijana neće moći računati na svog najboljeg igrača Elifa Elmasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi